Naslovna Društvo Zimski uspon na Musalu – priprema za naredne ekspedicije

Zimski uspon na Musalu – priprema za naredne ekspedicije

0

Gradski Portal 018 – 12.02.2018

Planinarsko društvo „Preslap“ organizuje ovu akciju, koja je poprilično zahtevna, u sklopu priprema za ekspedicije širom sveta na kojima će članovi i prijatelji Planinarskog društva „Preslap“ učestvovati tokom 2018.godine: Mon Blan, Elbrus, Fudži.

Područje oko vrha Musala, zimi je izloženo jakim vetrovima i velikoj hladnoći. Zato je ovakva akcija dobra prilika da svi oni koji će se uputiti na mnogo više vrhove Evrope i sveta, osete takve uslove, koji će na njihovim odredištima biti još oštriji i suroviji nego na Musali. Zimski uspon na Musalu tek je prva pripremna akcija za predstojeće ekspedicije. Sve ove ekspedicije predvodiće Zoran Pavlović Paća iz Planinarskog kluba „Predejane“, najbolji planinar i planinarski vodič u Srbiji. Kada se Paća vrati iz Južne Amerike, sa ekspedicije na Akonkagvi na Andima, koja je u toku, organizovaće još nekoliko pripremnih akcija za učesnike svoji ekspedicija: na Šar planini u Makedoniji i Komovima u Crnoj Gori.

Na zimskom usponu na Musalu, sa vodičima Planinarskog društva „Preslap“, put najvišeg balkanskog vrha uputiće se i planinari koji su za svoja dosadašnja dostignuća i uspehe postali nosioci zvanja „vrhunski sportista Srbije“.

Svi oni veruju da će na kraju još jedne uspešne sezone, posle osvojenog Elbrusa, Mon Blana i ostalih alpskih vrhova, pamtiti da su ove godine prvi korak ka svojim poduhvatima načinili upravo na planini Rili i vrhu Musala.

Najava zimskog uspona na Musalu objavljena je na zvaničnoj internet stranici Planinarskog društva „Preslap“:

http://www.preslap.rs/73-%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D1%85-%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0-2925-%D0%BC.html

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde