Naslovna Niš NAJAVA SVETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU ZA ŽENE

NAJAVA SVETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU ZA ŽENE

0

Svetsko prvenstvo u rukometu za žene, 21. po redu, održaće se u Srbiji od 6. do 22. decembra 2013. godine. Ukupno će se takmičiti 24 ekipa po grupama u prvom i drugom krugu. Posle toga sledi razigravanje u četvrtfinalima i polufinalima, pa konačno i finalu. Reprezentacije koje su ranije ispale sa takmičenja razigravaće se za plasman od devetog mesta pa na dalje.„Grad Niš biće još jednom domaćin velikog rukometnog događaja kao što je Svetsko prvenstvo za žene. Ljubitelji rukometa po prvi put na velikim takmičenjima na delu će moći da vide najbolje rukometašice Srbije, zatim tradicionalno dobru selekciju Danske, atraktivne Brazilke, dve ekipe sa dalekog istoka,rukometašice Japana i Kine, kao i selekciju Alžira sa afričkog kontinenta“, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i dodao da će hala Čair biti spremna za najbolje svetske rukometašice. Ovaj objekat je 2011 godine u potpunosti rekonstruisan, a posle poplave koja se desila ovog leta, parket i prostor oko partera je vraćen u upotrebno stanje.

Generalni sekretar RSS-a Božidar Đurković zahvalio se Gradu Nišu na velikoj podršci koju pruža u organizaciji ovako velikog takmičenja i najavio za subotu u 11 sati zvanično predstavljanje prvenstva u Nišu na platou kod tržnog centra „Kalča“.

U Nišu će posle prve nedelje takmičenja po grupama u drugoj nedelji takmičenja biti održan Prezident kup, na kome će se reprezentacije koje nisu prošle grupnu fazu boriti za plasman od devetog mesta pa nadalje.

Karte za grupnu fazu u Nišu su u prodaji, a kompleta karata više nema. Pojedinačne karte koštaju 600, 800, 1.600, 3.200 i 5.000 dinara. Karte se mogu kupiti i preko Interneta i to preko onlajn tiket servisa Eventim.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde