Naslovna Društvo „(NE)MOGUĆE – forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“

„(NE)MOGUĆE – forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“

0

Gradski Portal 018 – 29.09.2017

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA je danas medijski najavio početak realizacije projekta „(NE)MOGUĆE – forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“. Projekat su predstavili Milan Stefanović, direktor PROTECTA-e, Milan Mijović, koordinator projekta i Ivana Todorović, Sekreterijat za omladinu i sport, Grad Niš. Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru Javnog konkursa i tematskih oblasti, a u skladu sa ciljevima navedenim u Strategiji za brigu o mladima Grada Niša 2015 – 2020 i Lokalnom akcionom planu za mlade Grada Niša 2015 – 2020. godine.

Projekat je podržao i Studentski Kulturni Centar Niš koji je sa PROTECTA-om potpisao memorandum o saradnji na realizaciji projekta, kojim se obavezao za pružanje logističke podrške. Pored Grada Niša i SKC-a, PROTECTA će na projektu sarađivati i sa desetak Niških srednjih škola i učeničkim parlamentima ovih škola .

„(NE)MOGUĆE- forum teatrom protiv nasilja i predrasuda, za veću bezbednost mladih“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu od 01. septembra. 2017. do 31. decembra 2017. godine na teritoriji Grada Niša.

Direktna ciljna grupa projekta su učenici srednjih škola grada Niša, koji učestvuju u pripremi, formiranju i izvođenju forum teatra.

Ciljevi projekta su:
– Podsticanje aktivizma mladih za direktno učestvovanje u rešavanju problema,
– Razvijanje bezbedonosne kulture kod mladih i
– Razvijanje vanškolskih programa/aktivnosti.

Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, vršnjačkog nasilja i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se mladi suočavaju. U okviru projekta je predviđeno da se pozorišna predstava koju će učenici pripremiti a na temu problema nasilja među mladima izvede u Niškim srednjim školama gde će se velikom broju srednjoškolaca omogućiti da kroz interaktivnu formu forum teatra direktno učestvuje u predstavi i ponude svoja rešenja i komentare u vezi bezbedonosnih problema mladih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde