Naslovna Društvo Dan otvorenih vrata za mlade

Dan otvorenih vrata za mlade

0

Gradski Portal 018 – 10.11.2016

U okviru Nedelje parlamentarizma, 10. novembra 2016. godine, od 12-14č, u velikoj sali Skupštine GO Medijana, Kancelarija za mlade Medijana organizovala je Dan otvorenih vrata za mlade. Događaj je bio podeljen na dve dela. U prvom delu su se predstaviti čelnici GO Medijana, koji su ovom prilikom približili mladima pojam opštinske uprave, Skupštine, radnih tela, komisija i KZM, kao i ostalih aktera koji se bave mladima u okviru opštine.

Nakon predstavljanja i upoznavanja prelašlo se na konstruktivni dijalog sa mladima, gde su priliku da porazgovaraju sa opštinskim zvaničnicima o svim stvarima koje se tiču unapređenja položaja mladih na našoj opštini, imali svi. Ovo je, kako kažu, samo jedan od prvih koraka transparentnijeg rada opštine i KZM, otvorenijeg pristupa ka mladima i građenju boljih kanala komunikacije za naredni period. U drugom delu biće održano interaktivno predavanje na temu ‘’Aktivno učešće mladih u političkom životu“.

 „Pre svega, došao sam ovde da podržim nedelju parlamentarizma i da ukažem na problem da svega 5 odsto mladih izlazi na izbore i da za to nisu krivi samo mladi već i stariji političari, koji mladima ne daju dovoljno prostora da iskažu svoje mišljenje“ – rekao je Nemanja Stoiljković, omladinska organizacija Smart group.

Predsednik opštine Medijana, Milan Krstić, kaže da je ova opština otvorena 24 sata za sve mlade.

„Trebaju nam mladi. Mi smo proteklih meseci i koncipirali program upravo ka mladima, na ono što je njima najpotrebnije. Naravno, još mnogo toga ćemo raditi. Potrebne su nam njihove ideje, da zajednički kroz saradnju i interaktivni razgovor dođemo do kvalitetnih ideja, da samim tim prenesemo mladima ono što je njima najpotrebnije“ – rekao je Milan Krstić, predsednik opštine Medijana.

Ana Nikolić iz Kancelarije za mlade uzda se da će ova otvorena vrata postati tradicija i da će se održavati minimum dva puta mesečno. Smatra da je kroz predloge, sugestije ovako nešto moguće. Još jedan od planova jeste da se mladi preduzetnici obuče i da posle te obuke, mogu da pokrenu svoj biznis.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde