Od 14. do 16. maja, Niš će biti epicentar gastronomije i turizma, jer se u amfiteatru na keju, kod Oficirskog doma, održava XII Međunarodni Gastro-turistički festival.
Ovaj događaj okuplja vrhunske kuvare, ugostitelje i ljubitelje dobre hrane iz zemlje i regiona, obećavajući bogat program takmičenja, degustacija i kulinarskih spektakla.
Takmičari će imati priliku da pokažu svoje umeće u pripremi riblje čorbe i ribljeg paprikaša, jela od ribe i mesa na moderan način, restoranskih deserta, nacionalne kuhinje, paste i rižota, pice, specijaliteta sa roštilja, kao i jela na otvorenoj vatri, poput gulaša, pasulja, kupusa i jela od pečuraka.
Takmičenje u pripremi jela od ribe i jela od mesa na moderan način je podeljen na juniore (do 23 godine) i seniore (preko 23 godine), pružajući mladim talentima priliku da se dokažu uz iskusne profesionalce.
Festival organizuje Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika „Zoran Mirašević”, uz podršku brojnih sponzora. Ljubitelji gastronomije i dobre atmosfere su pozvani da uživaju u vrhunskim specijalitetima i otkriju nove ukuse.