Naslovna Društvo Sve je spremno za 28. Radio dane RAB SRBIJA

Sve je spremno za 28. Radio dane RAB SRBIJA

0
RAB SRBIJA Svi smo radio!

28. Radio dane RAB SRBIJA otvoriće ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić i predsednica RAB-a Maja Rakovic.

Udruženja radio stanica RAB SRBIJA organizuje Jesenje Radio dane, u hotelu ,,Mona Plaza“ na Zlatiboru, od 27. do 29. oktobra, kada će okupiti veliki broj kolega iz zemlje i inostranstva. Na jednom mestu naći će se vlasnici i direktori radio-stanica iz Srbije, Mađarske, Velike Britanije, Hrvatske, Severne Makedonije i Republike Srpske, kao i urednici, voditelji, dizajneri zvuka i radijski marketing stručnjaci, kao i gosti iz drugih medijskih udruženja i televizija.

Radio dane će svečano otvoriti ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić i predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic, a nakon svečanog otvaranja biće organizovan razgovor s ministrom.

Na ovom jedinstvenom skupu radijskih profesionalaca u našoj zemlji biće organizovani paneli i stručna predavanja.

Tema prvog panela je veoma aktualna -veštačka inteligencija. Panel nosi naziv ,,AI – novi saveznik radija“,  a panelisti će biti: Ivan Zeljković (radijski i TV voditelj), Vladimir Lelićanin (HAL8 i SAE Institut), Damir Bučević (medijski stručnjak), Tomislav Jakobović (konsultant Brand Media Consulting), Goranka Jednak Maksimović (RDE). Moderator će biti Ferenc Berček.

Za komercijalne radio-stanice uveka važna i aktuelna tema je marketing i oglašavanje, pa će to biti i tema drugog panela ,,Pobednik u oglašavanju na lokalu je radio vol. 2“. Moderator će biti Nikola Kovačević (Naxi radio, Beograd), a panelisti: Milan Medenica (Lux Naxi radio, Smederevo), Bojan Sulaver (Padrino radio, Trebinje), Jovica Batanski (Naxi Ami radio, Kikinda), Vladimir Vučinić (Radio Signal, Novi Sad) i Ferenc Berček (Naxi Active radio, Bečej, Fox radio, Senta).

Kada je reč o predavačima, iz Velike Britanije na Radio-dane u Srbiju, dolazi Lawrence Galkoff koji će govoriti o sjajnom Radioplayer-u.

Dugogodišnja novinarka i urednica Tanja Jordović održaće predavanje ,,Novinarstvo od profesionalizma do komercijalizacije – Bez senzacionalizma“ i Miloš Garić, državni sekretar za informisanje, dugogodišnji novinar i urenik portala ,,Kosovo onlajn“.

,,Uloga radija u podizanju svesti o medijskoj pismenosti kod dece i mladih“ naziv je predavanja koje će održati Milan Todorović i Jelena Kolo Jovanović iz REM-a.

Kako biti uspešan u komunikaciji sa poslovnim partnerima, privrednicima, zaposlenima, kolegama na poslu, ljudima od uticaja, javnim ličnostima, pa i slušaocima otkriće nam prof. dr Predrag Vujović (P.R.A. agencija).

Prve večeri goste i učesnike zabavljaće Nataša Mihajlović (članica grupe The Frajle), Milan Bujaković i Shazam Band, a drugo veče će nastupiti Tropico Band i Shazam Band.

28. Radio dani tradicionalno će biti završeni radno – Skupštinom RAB SRBIJA.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde