Naslovna Društvo Prijem u Gradskoj kući okupio 200 Nišlija: Građani traže rešenja za svakodnevne...

Prijem u Gradskoj kući okupio 200 Nišlija: Građani traže rešenja za svakodnevne probleme

0
Prijem građana
Prijem građana foto: GP018

Oko 200 Nišlija okupilo se na još jednom prijemu građana u Gradskoj kući, gde su razgovarali sa predstavnicima Grada o problemima sa neuređenim ulicama, popravkama rupa, asfaltiranju, zapošljavanju i drugim komunalnim, administrativnim i socijalnim izazovima s kojima se suočavaju.

Građani su preneli svoje teškoće predstavnicima Grada, tražeći rešenja za neasfaltirane ulice, odlaganje otpada, probleme u administraciji i brojne druge poteškoće koje im otežavaju svakodnevicu. Jasmina Stojanović, koja živi na Delijskom Visu, došla je kako bi ukazala na probleme sa komunalnim otpadom i neuređenim ulicama.

„Komunalni otpad i kaskade po ulicama stvaraju probleme. To je deo nastavka Francuske ulice, iznad potpornog zida.“

S druge strane, Srđan Mladenović je došao sa drugačijom vrstom problema.

„Tu sam zbog privatnog problema, koji nije toliko komplikovan, vezan za posao“, rekao je Mladenović.

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, istakao je da se u Gradskoj kući sagledavaju sve inicijative građana.

„Teme koje pokrećemo sa sugrađanima su uobičajene – socijalni i komunalni problemi, zdravstvo, obrazovanje, zapošljavanje. Imamo ozbiljan pristup poslu i trudimo se da svaku inicijativu građana sagledamo na adekvatan način.”

Pavlović je napomenuo da među okupljenima ima pojedinaca, kao i grupa građana, koji dolaze sa specifičnim zahtevima i problemima.

„Postoje problemi koji se mogu lakše rešiti, dok drugi zahtevaju više vremena. Međutim, nema opravdanja da se građani ne saslušaju. Naša misija je upravo to – razgovor sa sugrađanima i traženje rešenja“, dodao je Pavlović.

Prijemi građana u Gradskoj kući postali su redovna praksa u Nišu, a ovoga puta su privukli oko 200 Nišlija, koji su potražili pomoć u rešavanju svojih svakodnevnih poteškoća.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde