Naslovna Niš Radnički želi pobedu protiv Mladosti za zaborav debakla od Zvezde

Radnički želi pobedu protiv Mladosti za zaborav debakla od Zvezde

0
FK Radnički Niš
FK Radnički Niš

FK Radnički u nedelju od 20 časova dočekuje ekipu Mladosti iz Lučana, koja posle 12. kola zauzima drugo mesto na tabeli. Još uvek po utiskom ubedljivog poraza od Crvene zvezde u prošlom kolu, iz kluba najavljuju da idu na pobedu i produžetak serije bez poraza kod kuće.

Strateg niškog kluba najavljuje da će, zbog velikog broja utakmica u naredne dve nedelje, biti dosta rotacija. Kaže i da će morati da uključi sve igrače.

„Mladost je sjajna ekipa, što govori i pozicija na tabeli. Na drugom su mestu sa 25 bodova, imaju sjajne, i iskusne i mlade, igrače. Znaju šta žele u svakom trenutku. Što se nas tiče imali smo, posle dužeg vremena, celu nedelju i spremili smo se dobro za ovu utakmicu. Imamo na umu da u naredne dve nedelje imamo pet utakmica i jako duga putovanja. Prvo Kup, pa povratak, pa se ide za Bačku Palanku, pa povratak, onda za Beograd, pa povratak. Biće dosta rotacija”, poručio je Nikola Drinčić.

I pored visokog poraza u prošlom kolu od 5:1, Drinčić kaže da je zadovoljan, pre svega, stilom igre svojih igrača.

„Mislim da je rezultat previsok. Što se naše igre tiče mislim da ono mi što treniramo i radimo, i ono što ja želim, smo na neki način to i dobili. Međutim, u fudbalu je najbitniji rezultat i on nam je u ovom trenutku pokazao gde smo u odnosu na Crvenu zvezdu. Po igri mislim da smo na dobrom putu i da mogu slobodno da kažem da sad već imamo stil igre koji ja želim, da ne gledamo toliko puno protivnika, nego da igramo i taj visok presing i da imamo loptu. Pored visokog rezultata sam zadovoljan”, dodao je strateg Radničkog.

Naredni period bi mogao prekretnica čitave sezone, koji će pokazati da li je Radnički tim za plej-of ili plej-aut, smatra Drinčić.

Krilni igrač Vanja Ilić pozvao je publiku da iskoristi lepo vreme i dođe na Čair da podrži Radnički.

„Moramo da idemo na tri boda, igramo kod kuće i nijednom nismo izgubili kod kuće. Nadam se da će ostati tako. Nije lako da svi dođu na „Čair” i uzmu bodove, mora da se borimo, kao što smo se borili na svakoj utakmici. Spremni smo, imali smo dovoljno vremena da se spremimo fizički i psihički. Biće lepo vreme i lepo za gledanje, igramo kod kuće i želim da dođu navijači u što većem broju da nas podrže”, izjavio je Ilić.

Prenos meča će biti na kanalu Arena sport 8.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde