Naslovna Niš Školski sport se vraća u Palilulu. Počelo takmičenje u malom fudbalu

Školski sport se vraća u Palilulu. Počelo takmičenje u malom fudbalu

0
Palilulska fer-plej liga
Palilulska fer-plej liga foto: GP018

Danas je počela „Palilulska fer-plej liga” u okviru koje će se škole sa teritorije ove opštine takmičiti u malom fudbalu. Domaćin prva dva kola je OŠ „Kralj Petar Prvi”, a igra se na novom terenu sa veštačkom travom.

Takmičenje se odvija u dve kategorije, u kategoriji trećeg i četvrtog razreda takmiči se šest ekipa, a drugoj su sedam ekipa četvrtog i petog razreda i deca šestog razreda Specijalne škole „Bubanj”. I drugo kolo će se igrati u ovoj školi, a takmičenje će se nastaviti na proleće. Nakon toga sledi i finalni turnir.

Promoter prvog kola lige je Saša Caki Stojanović, proslavljeni fudbaler Radničkog Niš.

Saša Caki Stojanović
Saša Caki Stojanović foto: GP018

„Jako mi je drago što sam ovde i što mogu da podržim ovu akciju. Sve ovo me podseća na prošlost kad sam išao u školu i kad sam na ovom terenu igrao ovakve turnire. Ovde me je možda neko primetio. Posle toga sam nastavio dalje, pokojni trener Gibac me je pozvao u klub Radnički i posle toga je sve išlo svojim tokom”, kaže bivši fudbaler Radničkog, ali i Crvene zvezde i PSV-a.

Ovu akciju je podržao i Saša Mrkić, direktor omladinske škola Radničkog.

Saša Mrkić
Saša Mrkić foto: GP018

„Ovo podneblje je iznedrilo puno talenata, nadam se da će i nadalje tako biti. Propratiće se svaki vid ove akcije. Cilj i želja nam je da deca budu na terenu, ne kod kuće sa mobilnim telefonima. Taj talenat treba neko da vidi i da otkrije. Nadamo se da će ovo ići uzlaznom linijom, a mi smo tu da deci obezbedimo odlične uslove i kvalitetan rad”, rekao je Mrkić.

Otvaranje novog „pič terena” u školi „Kralj Petar Prvi” podstaklo je sportske radnike i rukovodstvo opštine Palilula da organizuju sportsku ligu u malom fudbalu.

Bratislav Vučković
Bratislav Vučković foto: GP018

„Gradska opština Palilula je rešena da u narednom periodu da podršku zdravim stilovima života. Osim toga što želimo da nam Palilula bude čista i zelena, želimo da vratimo sport u školska dvorišta i da na taj način naša deca kroz jedan pravilan razvoj, a pravilnije ne može biti ništa od bavljenja sportom, veruju u sebe, da se trude da pobeđuju i da budu dobri đaci, sportisti i sutra uzorni građani našeg grada”, poručio je predsednik GO Palilula Bratislav Vučković.

Ovo takmičenje je podržao i Grad Niš, a ispred gradske vlasti, gradski većnik Milan Milanov istakao je da je ovo pravi način da se pokaže kako se brine o školskom sportu, što je jedan od prioriteta, kad su u pitanju omladina i deca.

Milan Milanov
Milan Milanov foto: GP018

„Trenirao sam fudbal, sad treniram košarku. Svakog dana se bavim sportom. Ovaj novi teren nam mnogo znači, igramo na času fizičkog, ali i ovako”, rekao je Petar, učenik škole domaćina takmičenja”, kaže jedan od dečaka.

Ali na ovom turniru ne učestvuju samo dečaci, bilo je i devojčica.

Devojčice na turniru
Devojčice na turniru foto: GP018

„Da na fizičkom često igramo fudbal, nekad sa drugaricama, a nekad i sa drugarima. Važno je da se bavimo bilo kojim sportom, da imamo fizičku aktivnost, kako bismo se što zdravije razvijali”, rekla je učenica škole „Kralj Petar Prvi”, koje je samo podržavala svoje drugare.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde