Naslovna Društvo Novi razgovor u okviru serijala „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

Novi razgovor u okviru serijala „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

0
Žene stvaraju
Žene stvaraju

Ciklus „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ nastavljamo razgovorom sa Mirjanom Đurđević, dobitnicom nagrade Žensko pero i regionalne nagrade Meša Selimović za 2009. godinu. Novi književni razgovor zakazali smo za sredu 30. oktobar od 18 časova u prostorijama Evropske kuće Niš (Vožda Karađorđa 5, Niš). Razgovor sa Mirjanom Đurđević će voditi naša saradnica Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ je da zajedno sa istaknutim  književnicama govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu.

Mirjana Đurđević je jedna od najpoznatijih savremenih spisateljica, autorka 14 romana i koautorka dva. Sa Mirjanom ćemo govoriti o građi za „krimi“ romane i građenju „krimi“ zapleta, Prljavoj Inspektorki Harijeti, knjigama koje inspirišu, ali i emigraciji, avanturizmu, špijunaži i stereotipima. Jesenji ciklus „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“ počećemo nekim novim temama, uz nezaobilaznu otvorenost pitanja i komentara, u znaku pažljivog slušanja, preispitivanja stavova i posmatranja stvari na osvežen način.

BIOGRAFIJA: Mirjana Đurđević savremena je srpska spisateljica, nekadašnja profesorka Visoke građevinsko-geodetske škole. Autorka je 14 romana, koatuorka dva, piše eseje i kolumne. Njeni romani poigravaju se „krimi“ žanrom, a zapravo su atipične priče koje dotiču, osim kriminologije i istoriju, diplomatiju, religiozne zajednice.

Svi koji žele da prisustvuju razgovoru sa Mirjanom Đurđević potrebno je da popune prijavni formular na LINKU.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde