Naslovna Kultura Fakultet umetnosti u Nišu organizuje prvo međunarodno takmičenje solo pevača „Belcanto”

Fakultet umetnosti u Nišu organizuje prvo međunarodno takmičenje solo pevača „Belcanto”

0
Međunarodno takmičenje solo pevača „Belcanto”
Međunarodno takmičenje solo pevača „Belcanto” foto: Fakultet umetnosti Niš

Prvo izdanje internacionalnog takmičenja solo pevača „Belcanto” biće održano u organizaciji Fakulteta umetnosti iz Niša u periodu od 25. do 27. oktobra. Ovo takmičenje će pružiti priliku učenicima, studentima solo pevanja da prezentuju svoj talenat.

Sa Fakulteta navode da ovim takmičenjem žele da promovišu vrednosti lepog pevanja, saradnju i razmenu iskustava među učesnicima.

„Želim vam dobrodošlicu u naš carski grad Niš. Neka vaš trud, da lepom pesmom povežete različite muzičke stilove, meridijane i nacije, bude na radost svima nama koji ćemo vas podržati i uživati u vašim izvođenjima. Želim vam puno uspeha, a našem takmičenju da dugo traje i promoviše prave vrednosti kroz umetnost lepog pevanja”, poručila je predsednica Počasnog odbora i dekanica Fakulteta umetnosti u Nišu dr Milena Injac.

Iz Fakulteta umetnosti kažu da je ovo takmičenje prilika da učenici i studenti solo pevanja, kao i njihovi profesori, prezentuju svoj talenat, umeće, svoja pevačka i pedagoška postignuća.

Takmičari će nastupiti u 12 kategorija, u zavisnosti od uzrasta i stepena školovanja u muzičkim školama. Takođe, biće posebne kategorije za opersko i solo pevanje.

Međunarodni žiri, koji će odlučivati o dobitnicima nagrada i diploma, čini predsednica mr Katarina Simonović Ivanković, redovni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, a članovi su dr um. Violeta Pančetović Radaković, redovni profesor Fakulteta umetnosti u Beogradu, dr Berislav Jerković, redovni profesor Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, mr Vesna Ginovska Ilkova, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Skoplju, mr Aleksandra Vojvodić Jovović, nastavnica u muzičkim školama u Podgorici, Nada Nikolić iz niške Muzičke škole i Maja Đokić iz Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković” iz Beograda.

Počasni član žirija je primadona Radmila Bakočević

Uručenje nagrada i diploma obaviće se na završnom koncertu takmičenja, a po završenom takmičarskom danu biće omogućeno kandidatima da obave razgovor sa članovima žirija.

#Kultura

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde