Naslovna Niš Veliki gest Zvezde: Dečak iz Niša, čija je priča potresla celu Srbiju,...

Veliki gest Zvezde: Dečak iz Niša, čija je priča potresla celu Srbiju, dobio poklon za pamćenje

0
Crvena Zvezda za Viktora
Crvena Zvezda za Viktora

Košarkaški klub Crvena zvezda sinoć je u okviru Evrolige, tokom meča protiv Barselone, ugostio Viktora Stojanovića, dečaka koji je prethodnih dana privukao pažnju javnosti svojim hrabrim pričama o svakodnevnim problemima i izazovima sa kojima se suočava.

Viktor, koji je rođen sa deformitetom noge i svakodnevno koristi štake, doživeo je nezaboravno iskustvo. Klub je odlučio da mu pokloni dres njegovog omiljenog tima, a mladić nije krio svoje oduševljenje. U znak zahvalnosti, Viktor je dao kratku izjavu tokom utakmice.

Ovde na terenu Crvene zvezde je mnogo lepo, prelepa atmosfera. Baš sam srećan što sam dobio dres Crvene zvezde. Hvala vam puno – rekao je presrećni Stojanović.

Nažalost, Viktor se, osim sa zdravstvenim problemima, suočava i sa vršnjačkim nasiljem. U školi ga često zadirkuju zbog njegovog stanja, a on hrabro nosi teret svojih izazova.

U školi me zadirkuju, kažu mi da “kupim nogu na kiosku” – rekao je Viktor.

Njegova situacija dodatno je otežana činjenicom da živi na petom spratu zgrade bez lifta, zajedno sa ocem i dve sestre. Njegova starija sestra Andreja (16) prošla je kroz 27 operacija noge, dok najmlađa Vasilija ima devet godina. Viktorova priča prenesena je i preko Fondacije “Srbi za Srbe”, koja je pokrenula akciju za pomoć porodici.

Ovaj gest Crvene zvezde pokazuje kako sport može biti mnogo više od igre – on može biti svetionik nade i podrške za one koji se bore sa svakodnevnim izazovima.

Za Andreju i Viktora iz Niša svaki korak je muka: Ona se “vuče” do stana na petom spratu, a njemu vršnjaci poručuju da “kupi novu nogu na kiosku”

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde