Naslovna Društvo Mitropolit Arsenije molitvom blagosiljao đake i studente za početak školske godine

Mitropolit Arsenije molitvom blagosiljao đake i studente za početak školske godine

0
Mitropolit niški g. Arsenija
Mitropolit niški g. Arsenija foto: GP018

Njegovo visokopreosveštenstvo episkop niški g. Arsenije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u niškom Sabornom hramu Silaska Svetoga Duha na Apostole. Nakon toga pročitao je molitvu priziva Svetoga Duha na učenike i studente, povodom početka nove školske i akademske godine.

Mitropolit niški g. Arsenije učenicima i studentima poželeo je puno sreće u novom školskoj, odnosno akademskoj godini.

„Želeo bih ovom prilikom da čestitam početak nove školske i akademske godine rektoru, svim dekanima, profesorima, nastavnicima, studentima i đacima. Od sveg srca čestitam početak, svaka godina je novi početak, da Gospod ukrepi profesore, nastavnike, učitelje i učiteljice, koji se trude oko vaspitanja naše dece i naše budućnosti i da prosvetli naš um i naša srca. Isto tako da ukrepi um i srca i duše naše dece i naših najmlađih, koji su budućnost naše zemlje, crkve i ovog sveta. Da sa ljubavlju i razumevanjem uče i da to znanje dalje koriste za dobrobit države, naroda i naše zajdenice, i za svoj lični”, poručio je g. Arsenije.

Rektor, načelnik i direktori i profesori
Rektor, načelnik i direktori i profesori foto: GP018

Liturgiji i molitvi priziva Svetoga Duha na učenike i studente prisustvovali su i rektor Univerziteta u Nišu Jovan Stepanović, načelnik Školske uprave Niš Predrag Nešović, dekani, profesori nastavnici, direktori niških osnovnih i srednjih škola i, naravno, studenti i đaci.

„Živimo u vreme u kome je teško vaspitavati decu i mlade. Upravo u to vreme mi treba da dajemo lične primere, jer jedino ličnim primerom, ne samo rečima, jer reči često mogu biti prazne, da vaspitavamo našu omladinu i decu”, dodao je mitropolit Arsenije.

Ranijih godina priziv Svetog Duha za početak nove školske godine služen je nešto ranije. Međutim, ove godine se održava krajem oktobra jer se Niška eparhija pripremala za dolazak patrijarha srpskog Porfirija i arhiepiskopa ohridskom i makedonskog Stefana.

Po završetku liturgijskog sabranja, u Svetosavskom domu, u porti Sabornog hrama, upriličen je sastanak sa predstavnicima niških obrazovnih institucija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde