Naslovna Društvo Dečiji festival folklora Korakom predaka u velikoj sali Narodne biblioteke Branko Miljković...

Dečiji festival folklora Korakom predaka u velikoj sali Narodne biblioteke Branko Miljković u Gadžinom Hanu

0
Đerdan dečija grupa
Đerdan dečija grupa
Folklorno društvo Đerdan organizuje prvi dečiji festival „Korakom predaka“, koji će okupiti ansamble iz desetak gradova Srbije. Koncert se održava u nedelju, 20. oktobra od 18 sati u Velikoj sali Narodne biblioteke Branko Miljković u Gadžinom Hanu. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Očekuje se dolazak preko tri stotine dečaka i devojčica iz više ansambala, koji se predstavljaju programom sa koreografijama iz različitih etnokoreoloških celina naše zemlje. Festivalom „Korakom predaka“ organizatori žele da daju svoj doprinos očuvanju i promociji tradicije i kulturnog nasleđa, ali i da obogate kulturni život u Gadžinom Hanu.
Dečiji festival folklora Korakom predaka
Dečiji festival folklora Korakom predaka
Folklorno društvo Đerdan osnovano je u maju 2023. godine u Nišu. Počelo je sa radom u skromnim materijalnim uslovima, ali posle manje od godinu i po dana društvo raspolaže bogatim repertoarom koreografija i raznovrsnim fundusom narodnih nošnji. Pored igračkih grupa za različite uzraste, od predškolske dece do omladinskog ansambla, u društvu radi i narodni orkestar. Probe se organizuju ponedeljkom i sredom u večernjim satima u sali u Rentgenovoj BB u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde