Naslovna Niš Obnovljen teren sa veštačkom travom u OŠ „Sveti Sava”

Obnovljen teren sa veštačkom travom u OŠ „Sveti Sava”

0
Obnovljen teren sa veštačkom travom u OŠ Sveti Sava
Obnovljen teren sa veštačkom travom u OŠ Sveti Sava foto: GP018

Nakon rekonstrukcije fiskulturne i gimnastičke sale, Osnovna škola „Sveti Sava” dobila je rekonstruisani teren za mali fudbal. Škola će konačno moći kvalitetno da organizuje turnire u malom fudbalu, koji se tradicionalno održavaju u dvorištu ove škole.

Fudbalska sekcija OŠ „Sveti Sava” postoji više od 35 godina, a zahvaljujući novom terenu, stvoriće se novi šampioni. Svoje prve fudbalske korake na ovom terenu imali su fudbalski reprezentativac Andrija Živković, ali i košarkaški reprezentativac Stefan Jović, koji se ipak kasnije odlučio za košarku.

Suzana Vacić
Suzana Vacić foto: GP018

„Škola će koristiti teren do 20 časova, posle 20 časova SC „Čair” i do 22 časova će biti otvoren za njihove aktivnosti. Otvoren će biti i za lokalnu zajednicu, za svu decu i mlade koji žele da u svoje slobodno vreme koriste ovaj teren. Nećemo zaključavati, ali pozivam sve da brinemo i čuvamo ovaj teren, jer je zaista odličan resurs i značajan i za školu i za ovaj kraj”, rekla je direktorka škole Suzana Vacić.

Ovo nije jedini teren koji će Grad Niš obnoviti do kraja godine. Trenutno se renovira „pič” teren u parku Čair.

Branka Aranđelović
Branka Aranđelović foto: GP018

„U toku je rekonstrukcija još jednog terena, koji se nalazi iza klizališta. To je prvi „pič” teren koji je napravljen u Srbiji pre dvadesetak godina i za desetak dana će se završiti i njegova rekonstrukcija. Sportski centar „Čair” brine o svojim terenima, treba se poraditi na jednoj sportskoj kulturi, što se naše omladine i dece tiče, kako bi se ovo sačuvalo i potrajalo više od deset godina”, poručila je Branka Aranđelović, direktorka SC „Čair”.

Rukovodstvo grada će u narednom periodu popisati sve terene u gradu, ali i na seoskom području, i na osnovu njihovog stanja, biće napravljen plan kada će koji teren biti renoviran

Dragoslav Palvović
Dragoslav Palvović foto: GP018

„Jutros sam potpisao rešenje kojim se obrazuje komisija koja će obići sve sportske terene na teritoriji grada Niša, pre svega mislim na male terene, koji se nalaze i na prostoru između zgrada, na sve školske terene na području grada, prigradskih naselja i sela. Kada ih budemo popisali i konstatovali u kakvom su stanju, u naredno vreme ćemo precizno definisati koji teren će u kom vremenskom periodu ići u renoviranje. Važno nam je da za našu decu i našu budućnost imamo lepe sportske objekte, na kojima mogu da se bave sportom”, poručio je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Dragoslav Pavlović u razgovoru sa đacima OŠ Sveti Sava
Dragoslav Pavlović u razgovoru sa đacima OŠ Sveti Sava foto: GP018

On je istakao da su u posebno lošem stanju tereni u školama „Vožd Karađorđe” i „Car Konstantin”. Ti školski tereni bi mogli biti sledeći u redu za obnovu.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde