Naslovna Društvo Izložba vojnih predmeta povodom 80 godina od oslobođenja Niša

Izložba vojnih predmeta povodom 80 godina od oslobođenja Niša

0
Dva veka borbi za slobodu i 80 godina od oslobođenja Niša
Dva veka borbi za slobodu i 80 godina od oslobođenja Niša

Povodom obeležavanja 80 godina od oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu, u skupštinskoj sali Gradske opštine Medijana biće otvorena izložba vojnih predmeta iz ratova, u kojima je srpski narod težio slobodi i oslobođenju od okupatora. Autor izložbe je Boban Janković, istoričar i arhivski savetnik Istorijskog arhiva Niš.

Izložba pod nazivom „Dva veka borbi za slobodu i 80 godina od oslobođenja Niša” će biti otvorena u utorak, 15. oktobra, sa početkom u 12 sati, u sali Skupštine gradske opštine Medijana.

Na izložbi će biti izloženi različiti predmeti poput kubure, barutnice, čuturice, manjerke, vojničke pištaljke, odlikovanja, ašova, šlemova, bajoneta, vojničkih kopči, topovskih čaura sa Solunskog fronta, fragmenti granata sa fronta i mnogi drugi.

Svaki segment izložbe pratiće fotografije tog perioda.

Izložba će biti podeljena u nekoliko segmenata, iz različitih delova istorije, kao što su Boj na Čegru, proglašenje Niša ratnom prestonicom 1914.godine, događaj iz januara 1878. kada je knez Milan Obrenović oslobodio Niš viševekovnog turskog ropstva.

Izložba će biti otvorena do 18. oktobra, a možete je posetiti od 10 do 15 sati. Ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde