Naslovna Društvo Serijal edukativnih dečijih radionica „Kulturica“, Arhitektura kroz prizmu Le Korbizjea

Serijal edukativnih dečijih radionica „Kulturica“, Arhitektura kroz prizmu Le Korbizjea

0
Kulturica
Kulturica

Pozivamo sve mališane da nam se pridruže na uzbudljivom putovanju u šareni svet arhitekture. Evropska kuća NišDruštvo arhitekata Niša i Građevinsko-arhitektonski fakultet organizuju dečiju edukativnu radionicu „Arhitektura kroz prizmu Le Korbizjea“. Radionica će se održati u subotu, 19. oktobra u 12 časova u Društvu arhitekata Niša, na adresi Generala Milojka Lešjanina br. 52, Niš.

Arhitektura je spoj umetnosti i tehnike, mašte i stvarnosti. Ona nam pomaže da oblikujemo svet oko sebe, čineći ga lepšim i boljim za život. Arhitekte koriste razne alate da naprave i zamisle kako će zgrade izgledati. Ova igra sa oblicima pomaže nam da vidimo kako će zgrade izgledati u svom okruženju i kako će ljudi u njima živeti.

Jedan od najpoznatijih evropskih arhitekata, Le Korbizje, imao je mnogo važnih ideja koje su inspirisale mnoge arhitekte. On je smatrao da arhitektura može da utiče na svakodnevni život. Njegov model kuće, koju je mogao da pravi u više primeraka, pokazuje kako je on želeo da sve bude jednostavno i efikasno, ali i otvoreno za nove ideje.

Kao „kućica u malom“, igraćemo se bojama i oblicima, pozivajući na kreativnost i timski rad. To nas podseća da arhitektura može biti zabavna i da svi možemo da učestvujemo u oblikovanju prostora oko nas.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje dete za učešće na radionici do petka, 18. oktobra ili do popunjavanja kapaciteta radionice i to preko formulara koji se nalazi na sledećem LINKU.

Ponesite svoju radoznalost, energiju i spremnost da istražujete – zajedno ćemo putovati u svet mašte.

***

Evropska kuća Niš realizuje serijal edukativnih radionica o kulturi namenjenih deci uzrasta od 7 do 14 godina, sa ciljem postavljanja temelja kulture kao sastavnog dela odrastanja i obrazovanja, a sve kroz igru, zabavu i interaktivno druženje.

Serijal “Kulturica” radimo u saradnji sa ustanovama kulture koje će deliti svoja znanja, kreativnost i veštine sa najmlađima, radeći na promociji kulturnog nasleđa, sličnosti i razlika u kulturi, istoriji i vrednostima između Srbije i zemalja Evropske unije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde