Naslovna Niš U hali „Čair” počeo veliki turnir u tekvondou. Učestvuje preko 1.000 takmičara...

U hali „Čair” počeo veliki turnir u tekvondou. Učestvuje preko 1.000 takmičara iz 29 zemalja

0
Tekvondo Gran pri
Tekvondo Gran pri foto: GP018

Zahvaljujući uspešnoj organizaciji kupa, niški tekvondo klub „Asteriks” dobio je organizaciju velikog turnira koji okuplja preko 1.000 takmičara iz 29 zemalja. Danas su u hali „Čair” počele kvalifikacije za kadete i juniore za Gran pri, a „Asteriks” je domaćin takmičarima iz čak 250 klubova.

Turnir u Niš je jedan od tek nekoliko turnira, gde takmičari mogu da izbore učešće na Gran pri. Učestvovaće oko 1.000 takmičara iz preko 250 klubova, koji dolaze iz 29 zemalja.

Vladan Nikodijević
Vladan Nikodijević foto> GP018

„Mi smo dobili tu čast iz razloga što pravimo jedan od najvećih tekvondo događaja u Evropi već godinama, sa preko 2.000 učesnika. Jako sam ponosan i srećan što smo Tekvondo klub „Asteriks”, Grad Niš i Sportski centar „Čair” domaćini 250 klubova iz 29 zemalja iz čitave Evrope i sveta sa preko 1.000 učesnika”, naveo je Vladan Nikodijević iz Tekvondo kluba „Asteriks”.

On je naveo da se ovakav turnir održava po prvi put u Evropi, i predstavlja jedan od najvećih turnira na svetu. Na čairskom tatamiju tekvondoisti se bore na 10 borilišta, a za regularnost brine 75 sudija, a prisutne su i tri medicinske ekipe.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Veliko je zadovoljstvo što imamo ovakvo takmičenje. Radi se o kvalifikacijama za kadete i juniore za Gran pri, i ovo se po prvi put događa na evropskom tlu. Danas je Niš grad tekvondo, Niš je i inače grad sporta. Želim svima dobro takmičenje, dobre borbe i neka najbolji pobedi”, poručio je gradonačelnik.

Gran pri će se održati od 13. do 15. decembra 2024. u Bukureštu u Rumuniju, a kvalifikacije u Nišu pružiće četiri kvote.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde