Naslovna Niš Svi su pobednici: Humanitarna trka u Nišu posvećena borbi protiv raka dojke

Svi su pobednici: Humanitarna trka u Nišu posvećena borbi protiv raka dojke

0
Humanitarna trka u Nišu
Humanitarna trka u Nišu foto: GP018

U Niškoj tvrđavi održana je druga humanitarna trka pod nazivom “Budite uz nas,” sa ciljem podizanja svesti o borbi protiv raka dojke i pružanja konkretne pomoći ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću. Događaj je okupio više od 350 takmičara, a u fokusu je bila promocija zdravog načina života kao ključnog faktora u prevenciji i oporavku od bolesti.

“Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a trka ima za cilj ne samo podršku obolelima već i promociju zdravih stilova života, važnih za prevenciju i oporavak”, izjavili su iz Udruženja „Budite uz nas.“

Organizatori su istakli značaj fizičke aktivnosti za zdravlje, ali i za emotivnu i mentalnu snagu koja je neophodna ženama koje se bore protiv raka dojke.

Sanja Perovski, predsednica Udruženja, koja je i sama prošla kroz ovu borbu, zahvalila se svim učesnicima i onima koji su podržali događaj.

Sanja Perovski
Sanja Perovski foto: GP018

“Želim da se zahvalim svim ljudima koji su došli danas i podržali našu akciju. Osnivanje Udruženja imalo je za cilj da budemo podrška jedni drugima u ovoj teškoj borbi. Hvala Nišu i svima iz Srbije koji su nas podržali”, kazala je Perovski, ističući važnost vere, ljubavi i zajedništva u procesu lečenja.

Atletski klub “Radnički”, kao jedan od partnera događaja, dao je poseban doprinos organizaciji.

Vladimir Živković
Vladimir Živković foto: GP018

“Ovde imamo oko 350 takmičara koji su došli da podrže ovu humanitarnu akciju. Bitno je da svi shvatimo koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni, ne samo za prevenciju bolesti već i za kvalitet života uopšte”, izjavio je jedan od članova kluba, dodajući da su svi učesnici ove trke pobednici, jer su pokazali solidarnost i podršku onima
kojima je ona najpotrebnija, reko je Vladimir Živković.

Ovaj događaj je još jednom ukazao na važnost zdravih navika i zajedništva u borbi protiv raka dojke, šaljući poruku ohrabrenja svim ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde