Naslovna Društvo Izazovi savremenog doba: Tribina u NKC-u o usamljenosti i mentalnom zdravlju

Izazovi savremenog doba: Tribina u NKC-u o usamljenosti i mentalnom zdravlju

0
Tribina Darko Hristov
Tribina Darko Hristov foto: NKC

Povodom Dana mentalnog zdravlja, psiholog Darko Hristov, održaće tribinu u Niškom kulturnom centru, koja je posvećena usamljenosti i mentalnom zdravlju. Tribina pod nazivom „Kad se tišina čuje: usamljenost, igra i mentalno zdravlje u svetu koji nikad ne staje“ biće održana u maloj sali NKC-a u četvrtak 10. oktobra sa početkom u 19 sati.

Psiholog Darko Hristov osvetljava sve prisutniji problem usamljenosti i stigmatizacije mentalnih poremećaja u savremenom društvu. Kroz interaktivnu diskusiju sa publikom, istražiće značaj otvorene komunikacije i prevazilaženja autostigme, kao i izazove tempa savremenog života koji često postavlja imperativ uspeha.

Osim toga, posebno će se fokusirati na važnost igre i odmora, često zanemarene aspekte mentalnog zdravlja. Ova tema pruža priliku za davanje glasa „tišini“, koja neretko krije više od površnih razgovora, često služeći kao način izbegavanja onih tema koje su nam stvarno bitne.

Darko Hristov je diplomirani i master psiholog, sa položenim državnim ispitom za rad u zdravstvu, i edukant geštalt psihoterapije pod supervizijom. Tokom tri semestra vodio je vežbe na Filozofskom fakultetu u Nišu iz predmeta Klinička psihodijagnostika i Uvod u kliničku psihologiju.

Prvi je student koji je završio međunarodni master kurs „Socijalna trauma“, što mu je omogućilo da određeno vreme provede na Međunarodnom psihoanalitičkom univerzitetu u Berlinu.

Volontirao je u Psihološkom savetovalištu za studente Univerziteta u Nišu u psihoterapijskom sektoru. Njegovo bogato iskustvo uključuje i staž u Klinici za zaštitu mentalnog zdravlja, koja je deo Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, kao i aktivno učešće u edukaciji budućih psihoterapeuta.

Od 2022. godine radi kao psiholog u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici „Gornja Toponica“, a takođe je i prevodilac dela Pitera Filipsona, renomiranog geštalt terapeuta iz Mančestera, kod koga je i na superviziji.

Darko sa strašću promoviše psihologiju, mentalno zdravlje i geštalt terapiju kroz javne tribine, edukativne događaje, kao i putem svog bloga na www.darkohristov.rs, približavajući teme iz ovih oblasti široj javnosti, čineći ih prijemčivim i razumljivim za sve.

#Kultura 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde