Naslovna Društvo Gradonačelnik Pavlović razgovarao sa Ambasadorom Japana u Srbiji

Gradonačelnik Pavlović razgovarao sa Ambasadorom Japana u Srbiji

0
Akiro Imamuru i Dragoslav Pavlović
Akiro Imamuru i Dragoslav Pavlović foto: GP018

Gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović razgovarao je sa ambasadorom Japana u Srbiji Akirom Imamurom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i partnerstvu u zajedničkim projektima.

Njegova ekselencija Ambasador Imamura čestitao je svom domaćinu na izboru na mesto gradonačelnika i poželeo da uspešna saradnja koju Ambasada Japana i Grad Niš neguju decenijama bude još uspešnija u narednom periodu.

Gradonačelnik Pavlović se zahvalio gostu i iskazao i posebnu zahvalnost Ambasadi i narodu Japana na nesebičnoj pomoći, mnogo puta iskazanoj, kroz brojne donacije u obrazovni i zdravstveni sistem Srbije i Niša.

Sagovornici su ocenili i da je dosadašnja saradnja u oblasti kulture, nauke, obrazovanja i sporta na zavidnom nivou, i istakli da se najveći napredak može ostvariti na polju privredne saradnje i trgovine. Trenutno, prema podacima RPK Niš, spoljnotrgovinska saradnja ovdašnje privrede sa japanskim partnerima je na nivou od oko 40 miliona dolara izvoza i oko 25 miliona, što je rezultat koji se može značajno poboljšati.

Gradonačelnik Pavlović i ambasador Imamura su se složili da se kontakti niških privrednika sa članovima Japanske poslovne alijanse koji su uspostavljeni na Poslovnom forumu februara ove godine odlična polazna tačka za uspostavljanje bližih saradnje u sferi biznisa i da na tome treba intenzivno raditi i ubuduće.

Prijem za Ambasadora Japana u Srbiji
Prijem za Ambasadora Japana u Srbiji foto: GP018

Razgovoru u Gradskoj kući su, pored predstavnika Ambasade i članovi Gradskog veća Niša Ivane Cvetković, Milana Milanova i Ivana Grmuše, prisustvovali i predsednik Gimnastičkog saveza Srbije Saša Veličković i počasna predsednica Saveza Snežana Lakićević.

Povod za to je spremnost Ambasade Japana, koju je danas potvrdio i Ambasador Imamura, da zajedno sa Svetskom gimnastičkom federacijom donira ukupno milion i pet stotina hiljada evra u opremi za budući Nacionalni gimnastički centar čija se izgradnja planira u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde