Naslovna Društvo Zelena nedelja 2015

Zelena nedelja 2015

0

EU Info kutak Niš je u saradnji sa Karavan timom i Niškom saobraćajnom unijom i uz podršku Grada Niša i Opštine Palilula, u nedelju 07.06.2015 organizovao niz ekoloških akcija u cilju obeležavanja Zelene nedelje i svetskog dana zaštite životne sredine.
1. Ekološka biciklistička vožnja:
Ekološkom biciklističkom vožnjom organizatori su želeli da skrenu pažnju na veliko zagađivanje koje dolazi od automobila i poslali su jasnu poruku o neophodnosti koriščenja alternativnih, ekoloških vidova transporta.
Okupilo se oko 150 biciklista koji su u organizovanoj koloni preneli ekološku poruku ulicama Grada Niša. Vožnja je krenula u nedelju 07. juna od 10.00h sa Trga Kralja Milana. Na otvaranju akcije okupljenim biciklistima su se obratili predstavnici organizatora i predstavnik Grada Niša, većnik zadužen za sport i omladinu Milan Pešić. Nakon otvaranja kolona biciklista se kretala ulicama grada sledećom maršrutom: Trg Kralja Milana, Bulevar Nemanjića, Trošarina, Bulevar Đinđića, Trg Kralja Aleksandra, Obilićev venac, izletište Bubanj.

2. Ekološke aktivnosti na Izletištu Bubanj:
Nakon dolaska biciklista na izletište Bubanj, održane su sledeće aktivnosti:
Ekološko sređivanje izletišta, sakupljeno je smeće i sređeno je izletište od strane biciklista.
Ekološka radionica za najmlađe, tema radionice je bila Reciklaža a učestvovalo je 20-tak najmlađih biciklista. Eko radionica je održana od strane NVO Plant.
EKO Flashmob, Svi prisutni biciklisti su svojim telima i biciklama ispisali eko poruke koje su bile snimane iz vazduha. Poruka Eko Niš će putem društvenih mreža i medija predstaviti Niš kao grad ekologije celom svetu.
EKO Piknik, nakon ostalih aktivnosti, organizovane su sportske manifestacije u prirodi za okupljene bicikliste i građane.
Kontakt za dodatni info:
EU Info Kutak Niš
Milan Stefanović, 066 838 6821

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde