Naslovna Aleksinac „DANI NATUSA“ – PREVETNIVNI PREGLEDI DOJKI

„DANI NATUSA“ – PREVETNIVNI PREGLEDI DOJKI

0
Dani Natusa
Dani Natusa

Oktobar je mesec medjunarodne zdravstvene kampanje, koja ima za cilj podizanje svesti u borbi protov karcinoma dojke, koji svake godine odnosi veliki broj života žena mladje životne dobi. Cilj obeležavanja Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme, a samim tim poveća i stepen izlečenja.

Više od 90% bolesnica s rakom dojke može se izlečiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadijumu i ispravno leči. Petogodišnje preživljavanje je u tom slučaju iznosi oko 95%.

Briga o zdravlju je izuzetno važna i najveću ulogu u prevenciji najtežih bolesti poput kancera, igraju upravo kontrolni pregledi. Tradicionalno, Poliklinika „Natus“ sa svojom Ginekološkom ordinacijom „Natus Donna“ vec nekoliko godina u svojim prostorijama, organizuje ultrazvučne preglede dojki, kao i klinički pregled onkologa.

Tako će biti i ove godine kada će se u okviru akcije „Dani Natusa“ u periodu od 08. -18. oktobra pod sloganom #VolisebeBudizdrava # organizovati pregledi , sa ciljem edukacije, prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Akciju će podelom prigodnih poklona ženama podržati kompanije „Avon“, „Farmasi“ i „Natura Aucta“, dok će Poliklinika „Natus“ biti darodavac glavne nagrade.

Pregledi će se održati u prostorijama poliklinike, a naše drage dame se za preglede mogu prijaviti svakog radnog dana u toku trajanja akcije na telefone: 060 0808662 i 060 0808727.

#VolisebeBudizdrava #

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde