Naslovna Društvo Obeležena manifestacija „Daj pedalu raku”: Najbitnije da žene ne propuštaju redovne preglede

Obeležena manifestacija „Daj pedalu raku”: Najbitnije da žene ne propuštaju redovne preglede

0
Obeležena manifestacija Daj pedalu raku
Obeležena manifestacija Daj pedalu raku foto: GP018

U Srbiji je u mnogim gradovima, među kojima je i Niš, održana manifestacija „Daj pedalu raku“. Manifestacija je organizovana u znak podrške ženama obolelim od karcinoma dojke. Tim povodom je organizovana je vožnja bicikala. Cilj manifestacije je podizanje svesti o važnosti preventive i zdravih stilova života.

Kampanja „Daj pedalu raku” se održava po deseti put ove godine, i to u preko 40 gradova u Srbiji i regionu. Međutim, zbog vremenskih uslova vožnja nije održana u Nišu, ali biće održana kad vreme dozvoli.

Udruženje žena Budite uz nas
Udruženje žena Budite uz nas foto: GP018

„Najbitnija je poruka da žene vode računa o svom zdravlju, da ne propuštaju redovne preglede, da rade samopreglede, da vode računa o sebi, u smislu da im na vrhu liste prioriteta bude njihovo zdravlje, odnosno prevencija i redovni pregledi, što se tiče dojke, štitne žlezde i ginokoloških karcinoma”, navela je Ivana Tomićević iz Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke, štitne žlezde i ginekoloških karcinoma „Budite uz nas”.

Ona navodi da vožnje neće biti, ali njihovo udruženje je odlučilo da podrži ovu kampanju, koja se istovremeno održava u velikom broju gradova tačno u 12 sati. Okupljanje je održano na planiranom mestu početka vožnje, na platou kod Gradske kuće.

Ovu manifestaciju „Daj pedalu raku” organizuje Ženski centar „Milica”, a u Nišu im podršku pruža Udruženje „Budite uz nas”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde