Naslovna Društvo U toku su prijave za „Dane robotike i inovativnih obrazovnih tehnologija“

U toku su prijave za „Dane robotike i inovativnih obrazovnih tehnologija“

0
Dani Robotike
Dani Robotike

U Srbiji će od 31. oktobra do 7. novembra biti održani edukativni događaji „Dani robotike i inovativnih obrazovnih tehnologija“, na kojima će školarci i studenti moći da nauče kako da kreiraju tematske igre u virtuelnoj stvarnosti, programiraju istraživačke robote, a takođe i videti kulturne i obrazovne VR projekte i učestvovaće na izložbi naučnog i tehničkog stvaralaštva.

Program događaja : 

• Interaktivni kviz „Povratak Teserakta“ – putovanje kroz multiverzum sa praktičnim zadacima o veštačkoj inteligenciji, programiranju i razvoju kompjuterskih igara.

• Praktična lekcija „Razvijanje igre u virtuelnoj stvarnosti“ – majstorska klasa o kreiranju scene igre u VR-u i predavanje-prezentacija o virtuelnoj stvarnosti i mogućnostima obuke u ovoj oblasti.

• „Sastavite lunarni rover” – majstorska klasa sastavljanja i programiranja modela lunarnog rovera i upoznavanje sa osnovama robotike i programskog okruženja.

• Izložba robota i tehnološkog razvoja: posetioci će videti inovativne uređaje i moći će da se urone u svet tehničkih inovacija.


Projekat ima za cilj razvijanje interesovanja za tehničko i inovativno stvaralaštvo, popularizaciju nauke, demonstraciju obrazovnih projekata i podučavanje inovativnih obrazovnih tehnologija.

Svaki učesnik događaja će dobiti personalizovani sertifikat, nezaboravne i vredne nagrade. Manifestacija će se održati u Beogradu, Vrani i Smederevu. Registracija učesnika se odvija na sajtu projekta: vr-rs.ru


Organizatori i partneri događaja: Rossotrudničestvo, Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu, Sodruzhestvo JV, korporacija ruskih inovativnih preduzeća DOO 1T, ruski proizvođač edukativnih kompleta o robotici R:ED.

Projekat se sprovodi u okviru Dekade nauke i tehnologije. 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde