Naslovna Društvo Pokloni za prvake i kreativne radionice: Medijana u znaku Dečijih jesenjih dana

Pokloni za prvake i kreativne radionice: Medijana u znaku Dečijih jesenjih dana

0
Dečiji jesenji dani u Medijani
Dečiji jesenji dani u Medijani foto: GP018

U susret obeležavanju Dečije nedelje, Gradska opština Medijana je pripremila bogat program pod nazivom „Dečiji jesenji dani u Medijani“, kroz koju najmlađi sugrađani mogu da uživaju u raznim zabavnim i edukativnim aktivnostima. Cilj manifestacije, koja se održava svake godine, jeste da podstakne kreativnost dece i doprinese njihovom boljem upoznavanju sa osnovnim vrednostima zajednice, uz negovanje igre i druženja na otvorenom.

Mladen Đurić
Mladen Đurić foto: GP018

„Sve što je bilo uspešno iz prethodnih godina, nastavljamo i ove. Aktivnosti koje nisu pokazale željene rezultate ćemo prilagoditi kako bi manifestacija bila što kvalitetnija i korisnija za najmlađe sugrađane“, izjavio je Mladen Đurić, predsednik opštine Medijana.

Ova trodnevna manifestacija, koja se održava u parku Sveti Sava, nudi raznovrsne sadržaje – od kreativnih radionica do sportskih igara. Đurić je istakao da je poseban naglasak stavljen na program koji promoviše stvaralaštvo kod dece, kao što su radionice za ukrašavanje drvenih olovaka jesenjim motivima, izrada obeleživača za knjige i satića od papira, ali i igre poput kuglanja i plesa uz popularne likove iz crtanih filmova.

„Ovo je način da kroz igru i zabavu deca uče o prirodi, saradnji i važnosti kreativnosti. Dodatno, sva sredstva koja smo uspeli da uštedimo, preusmeravamo za unapređenje programa socijalne podrške, a posebno za pronatalitetne inicijative“, dodao je Đurić.

Naglasio je i da je u toku akcija obilaska deset osnovnih škola na teritoriji opštine, gde će svim prvacima – njih 1100 – biti podeljeni poklon paketi sa školskim priborom.

„Naš cilj je da svakom prvaku omogućimo lep početak školovanja i pomognemo roditeljima sa potrebnim školskim materijalom“, rekao je Đurić.

Manifestacija „Dečiji jesenji dani u Medijani“ postala je tradicionalni događaj na koji deca, roditelji, bake i deke rado dolaze. Pored zabave, program ima i snažan edukativni karakter, čime se opština Medijana trudi da doprinese sveobuhvatnom razvoju dece, kako kroz igru, tako i kroz učenje.

Dečiji jesenji dani u Medijani
Dečiji jesenji dani u Medijani foto: GP018

Program se nastavlja i narednih dana, 4. i 5. oktobra, u parku Sveti Sava, kada će mališani imati priliku da se dodatno druže sa animatorima, učestvuju u raznim radionicama i sportskim aktivnostima.

„Pozivamo sve roditelje, bake i deke da dovedu svoje mališane i provedu lepe trenutke sa nama. Očekuje nas još mnogo iznenađenja i lepih aktivnosti koje će obeležiti ovu manifestaciju“ , zaključio je Đurić.

Gradska opština Medijana i dalje nastavlja sa programima koji podržavaju mlade i porodice, čime dodatno osnažuje svoju pronatalitetnu politiku i unapređuje uslove za odrastanje i obrazovanje dece u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde