Naslovna Društvo Grmuša: Plan da do kraja građevinske sezone zakrpimo svaku udarnu rupu u...

Grmuša: Plan da do kraja građevinske sezone zakrpimo svaku udarnu rupu u gradu

0
Ivan Grmuša
Ivan Grmuša foto: GP018

Gradsko veće usvojilo je odluku da se uvećaju sredstva za izgradnju novih ulica, ali i za rehabilitaciju i održavanje postojećih. U poslednjim danima aktivno se radi na krpljenju udarnih rupa u gradu, navodi gradski većnik Ivan Grmuša i ističe da je plan da se zakrpe sve rupe ako vremenski uslovi dozvole.

Gradsko veće Grada Niša
Gradsko veće Grada Niša foto: GP018

Na petoj sednici Gradskog veća usvojeno je rešenje Predloga drugih izmena i dopuna Programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture.

„Suština ovih izmena je uvećanje sredstava za urbanističko planiranje, kao i za izradu tehničke dokumentacija i dodatna sredstva, koja su izdvojena za izgradnju novih ulica, rehabilitaciju postojećih i tehničko održavanje. Što se može videti, u prethodnom periodu Grad se okrenuo rešavanju problema udarnih rupa i intenzivno radimo u poslednjih nedelju dana, sa planom da do kraja ove građevinske sezone, odnosno dok god vremenski uslovi dozvoljavaju, da mi zakrpimo svaku udarnu rupu u gradu”, poručio je Grmuša.

Sa Direkcijom za izgradnju dogovoreno je da četiri ekipe krpe rupe po gradu, koje deluju po sektorima.

Asvaltiranje Toponica
Asvaltiranje Toponica foto: GP018

Donete su i odluke koje se odnose na klasifikaciju objekata, tačnije na kuće do 400 metara kvadratnih. Sada će biti moguće dobiti građevinsku dozvolu, od zone 1 do zone 7, uz izgradnju nedostajajuće infrastrukture – vodovoda, kanalizacije, telekoma i gasa, bez obaveze izgradnje saobraćajnice.

„Odlučili smo se za to da bismo pospešili izgradnju stambenih objekata u samom gradu. Bitno je da investiciona vrednost same ulice, pogotovo za kuće, prelazi investicionu vrednost samog objekta, odnosno kuće, a na taj način želimo da građanima izađemo u susret da bi dobili građevinsku dozvolu i krov nad glavom”, dodao je Grmuša.

Kuće – domaćinstva foto: GP018

Za urbanističko planiranje i izradu tehničke dokumentacije povećan je iznos za 24 miliona. Konkretno, taj novac biće korišćen za izradu Generalnog urbanističkog plana, koji se donosi za narednih 15 godina.

Grmuša navodi da će rani javni uvid biti u drugoj polovini novembra i očekuje da svi građani učestvuju i izradi ovog važnog plana. Ovaj dokument bi trebalo da bude usvojen tokom marta ili aprila naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde