Naslovna Niš Opozicija u Skupštini nastupa sa četiri odborničke grupe, vlast sa jednom

Opozicija u Skupštini nastupa sa četiri odborničke grupe, vlast sa jednom

0
Skupština Grada Niša
Skupština Grada Niša foto: GP018

Na današnjoj sednici Odbora za administrativna pitanja određeni su sekretari novih odborničkih grupa – „Ujedinjeni – Nada za Niš i Kreni-promeni“ i Koalicije za Niš. Predsednik Odbora saopštio je da je formirano ukupno pet odborničkih grupa.

Slaviša Dinić i Dragana Milutinović, koji su na lokalnim izborima bili u koaliciji „Biramo Niš”, napravili su posebnu odborničku grupu „Koalicija za Niš”, kojoj se pridružila Lela Lazović iz Grupe građana „Dr Dragan Milić”.

Odbora za administrativna pitanja foto: GP018

Oni su naveli da je jedini razlog za to kako bi opozicija imala više vremena da govori i istakli su da je to dugogodišnja praksa u niškom parlamentu.

Branislav Stojković
Branislav Stojković foto: GP018

„Danas smo doneli rešenje o određivanju tehničkog sekretara za dve nove odborničke grupe. Takođe, doneta su rešenja o utvrđenju koeficijenta za pomoćnika gradonačelnika Niša i poslednja tačka je bila razmatranja za rad odborničkih grupa, gde ćemo Gradskoj upravi za imovinu i razvoj uputiti zahtev da vidimo koje su prostorije slobodne i koje možemo koristiti, kako bismo ih dodelili odborničkim grupama i odbornicima”, naveo je Branislav Stojković, predsednik Odbora za administrativna pitanja.

Sekretari će primati 45 posto od prosečne republičke u neto iznosu.

Jedan od osnivača GG „Dr Dragan Milić” Oliver Paunović najavio je da će formirati novu odborničku grupu, nakon što je sa Milenom Vakić napustio Milićevu grupu građana.

Pored ove dve novoformirane odborničke grupe, Stojković je naveo da su tu još Grupa građana „Dr Dragan Milić”, „Biramo Niš”, kao i odbornička grupa vladajuće SNS i pridruženih stranaka.

Na narednoj sednici Skupštine biće upućen zahtev za dobijanje prostorija za odborničke grupe.

„Zakonom je određeno da svaka odbornička grupa ima pravo na prostoriju gde mogu da građanstvo, da mogu da ima se obrate sa određenim problemima, ili bilo kojim sugestijama i idejama. Oni imaju pravo da u svom terminu da razgovaraju sa građanima i da možda izađu njima u susret i saslušaju neku ideju”, poručio je Branislav Stojković.

#Politika 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde