Naslovna Društvo Ljubivoje Ršumović dodelio nagrade literarno-likovnog konkursa u Nišu

Ljubivoje Ršumović dodelio nagrade literarno-likovnog konkursa u Nišu

0
Ljubivoje Ršumović dodelio nagrade literarno-likovnog konkursa u Nišu
Ljubivoje Ršumović dodelio nagrade literarno-likovnog konkursa u Nišu foto: GP018

U veseloj atmosferi u Gradskoj kući u Nišu održana je svečana dodela nagrada povodom likovno-literarnog konkursa pod nazivom „Ma šta mi reče – Andersen i Ršum na čarobnom ćilimu lete!”. Konkurs je inspirisan likom i delom Hansa Kristijana Andersena i domaćeg pesnika za decu Ljubivoja Ršumovića.

Čuveni pesnik Ljubivoje Ršumović, sa osmehom i toplim rečima, uručio je nagrade najtalentovanijim mladim pesnicima i slikarima. On je poručio da je Niš uvek bio na strani umetnika i pesnika.

Ljubivoje Ršumović
Ljubivoje Ršumović foto: GP018

„Odrasli nisu dorasli deci. Ta nevina dečija vedrina i ta sposobnost da se mašta pretvori u realnost svojstvena je deci. Svojstvena je takođe i odraslima koji u sebi sačuvaju to dete spremno za igru. To garantuje da će takva ličnost celog života biti stvaralac, bilo čime da se bavi”, poručio je popularni Ršum.

Na konkurs Narodne biblioteke „Stevan Sremac” pristiglo je čak oko 1.000 radova iz cele Srbije, ali i okolnih zemalja, pa čak i iz Australije i San Dijega.

Sonja Šuković
Sonja Šuković foto: GP018

„Ovaj konkurs je i dalje vrlo popularan, postao je već brend. Ovo je već 23. put da organizujemo. Ove godine ga organizujemo u čast našeg najvećeg dečijeg pisca Ljubivoja Ršumovića, koji je ove godine napunio 85. godina. Veliku nam je čast pružio svojim dolaskom, samim tim je pružio dodatni impuls nama u biblioteci, koji izuzetno volimo književnike, a još više mlađima, koji upoznaju legendu, najvećeg među velikima i da samim tim krenu u ozbiljniji rad”, navela je Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke.

Među nagrađenima su i niški školarci.

Jovan Antić
Jovan Antić foto: GP018

„Ja sam pisao pesmu. Volim da čitam i pišem pesme. Najviše volim da čitam knjige o Hariju Poteru i slične knjige. Nije toliko bilo teško napisati ovu pesmu, ovo mi nije prva pesma, ja i ovako pišem pesme”, rekao je Jovan Antić iz OŠ „Dušan Radović”, koji ide u peti razred.

Nagrađena je i učenica drugog razreda OŠ „Čegar” Andrea Tacević, koja kaže da voli da peva i piše. Iz tog razloga je iz poslala svoju pesmu na ovaj konkurs, za koju je i nagrađena.

Luka Gašević
Luka Gašević foto: GP018

„Ovo je jedna od lepših manifestacija, Gradska kuća je puna dece i danas nam je došao veliki pesnik Ljubivoje Ršumović. Imao sam čast da razgovaram s njim i na trenutak me je vratio u detinjstvo gde smo svi odrastali sa njim. Sledeće nedelje ćemo imati Dečiju nedelju, koja će se održati od ponedeljka da petka i grad Niš će u narednom periodu često imati ovakve manifestacije”, izjavio je Luka Gašević, zamenik gradonačelnika Niša.

Stručni žiri odabrao je najkreativnije i najmaštovitije pesničke i likovne radove u dve glavne kategorije – za učenike od prvog do četvrtog razreda i za učenike od petog do osmog razreda. Takođe, nagrađeni su i najtalentovaniji srednjoškolci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde