Naslovna Društvo Kompanije u kompleksu EI traže mogućnost za komunalnu infrastrukturu i nadogradnju objekata

Kompanije u kompleksu EI traže mogućnost za komunalnu infrastrukturu i nadogradnju objekata

0
Elektronska industrija foto: GP018

Na inicijativu 10 kompanija koje posluju u kompleksu Elektronske industrije, pred odbornicima u Skupštini će se naći Predlog drugih izmena i dopuna Plana detaljne regulacije. Ovim će se definisati namene površina, što će omogućiti rekonstrukciju, dogradnju i izgradnju novih objekata u kompleksu EI.

Ivan Grmuša
Ivan Grmuša foto: GP018

„Ideja je da se reše namene površina u samom kompleksu, da bi se stvorile mogućnost za kasniju izgradnju nedostajajuće komunalne infrastrukture, isto tako i uslovi za povećanje kapaciteta kompanija u okviru kompleksa. To bi dovelo kasnije do povećanja proizvodnje i novih zapošljavanja u okviru kompleksa”, naveo je član Gradskog veća Ivan Grmuša.

Ukoliko odbornici Skupštine usvoji Plan detaljne regulacija, kompanije će moći da dođu do građevinskih dozvola, samim tim i dogradnje objekata, navodi Grmuša.

„Sada je tačno namenski izdvojeno ostalo zemljište od javnog. Pošto su to kompanije koje su bile u stečaju, koje su korisnici tog zemljišta, moći će da izvrše konverzuju zemljišta, odnosno da to zemljište pređe u pravo svojine tih kompanija i samim tim se stvaraju pravni i imovinski uslovi za kasnije pribavljanje građevinske dozvole i rekonstrukcije, dogradnje ili izgradnje novih objekata”, pojasnio je gradski većnik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde