Naslovna Društvo Profesori Univerziteta u Nišu ponovo među najuticajnijim naučnicima u svetu

Profesori Univerziteta u Nišu ponovo među najuticajnijim naučnicima u svetu

0
Univerzitet u Nišu
Univerzitet u Nišu foto: GP018

Univerzitet Stanford je i ove godine objavio prestižnu listu od dva odsto najuticajnijih naučnika u svetu za 2023. godinu na kojoj se ponovo nalaze profesori sa Univerziteta u Nišu. Lista je zasnovana na standardizovanim metrikama citiranja koje obuhvataju sve naučnike i naučne discipline tokom njihove karijere. Naučnici su klasifikovani u 22 naučna polja i 174 podpolja prema standardnoj klasifikaciji Science-Metrix-a.

U dva odsto najuticajnijih naučnika u svetu, čak sedmoro profesora je sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu: prof. dr Predrag Stanimirović, prof. dr Dijana Mosić, prof. dr Dragan Đorđević, prof. emeritus dr Ljubiša Kočinac, prof. dr Niko Radulović, prof. dr Gordana Stojanović i prof. dr Zorica Stojanović-Radić.

Pored njih, na ovoj listi su i: prof. dr Slaviša Trajković sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, Dejan Brkić sa Elektronskog fakulteta u Nišu i prof. dr Olivera Stamenković sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

I na Stanfordovoj listi najuticajnihih naučnika u svetu baziranoj na standardizovanoj metrici citiranja svih naučnika i naučnih disciplina tokom čitave karijere upisana su imena profesora: dr Nika Radulovića i dr Dragana Đorđevića sa Prirodno-matematičkog fakulteta .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde