Naslovna Društvo Mladi niški filozof i pisac Dimitrije Golubović deo šeste generacije stipendista SBB...

Mladi niški filozof i pisac Dimitrije Golubović deo šeste generacije stipendista SBB fondacije

0
Dimitrije Golubović
Dimitrije Golubović foto: SBB Fondacija

SBB fondacija predstavila je novu, šestu, generaciju stipendista, izvanrednih mladih talenata koji su se istakli svojim izuzetnim postignućima i postali deo programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak”. Fondacija je prepoznala i dostignuća Nišlije Dimitrija Golubovića, studenta na Univerzitetu u Luvenu u Belgiji.

„Dimitrije Golubović iz Niša je mladi filozof čiji intelektualni horizonti nemaju granice. Na Katoličkom univerzitetu u Luvenu započeo je akademski put, a već je osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Grčkoj i objavio svoj prvi roman „Dvanaest medaljona“. Njegova ljubav prema filozofiji, književnosti i matematici čini ga pravim renesansnim umom našeg vremena”, navode iz SBB fondacije.

Dimitrije je rođen 2005. godine u Nišu. Nakon završene Gimnazije „Bora Stanković” upisuje filozofiju na Katoličkom univerzitetu u Luvenu na kojem je student prve godine.

Prošle godine pobedio je na Međunarodnom takmičenju iz filozofije u Olimpiji u Grčkoj.

On je nedavno objavio i svoj prvi roman „Dvanaest medaljona”, koji je rezultat njegove strasti prema književnosti i filozofiji. U pitanju je delo epske fantastike, prvi deo zamišljenog serijala, koju je objavila izdavačka kuća Medivest KT iz Niša.

Prepoznat je i po svojoj angažovanosti u organizaciji humanitarnih akcija i školskih predstava, u kojima je često učestvovao kao scenarista.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde