Naslovna Niš Skupština ponovo zaseda u prvoj polovini oktobra. Raspravljaće se o rebalansu budžeta

Skupština ponovo zaseda u prvoj polovini oktobra. Raspravljaće se o rebalansu budžeta

0
Skupština Grada Niša
Skupština Grada Niša foto: GP018

Druga sednice Skupštine grada Niša u novom saziva trebalo bi da se održi u prvoj polovini oktobra, najavio je predsednik Skupštine prof. dr Igor Novaković. Ona je najavio da će pre sednice zasedati tri odbora, a na samoj sednici bi trebalo da se nađe i rebalans budžeta, kao jedna od tačaka dnevnog reda.

Za sada neke od tačaka dnevnog reda se tiču izgradnje trafo-stanica Niš 9 i Niš 16, zatim su tu i predlozi plana detaljne regulacije za solarne elektrane „Lovopromet 2” i „Solnis”, predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju 2023. godinu, koju je doneo JP Zavod za urbanizam i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o pokriću gubitka Gradske stambene agencije.

prof. dr Igor Novaković
prof. dr Igor Novaković foto: GP018

„Trebalo bi da na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine grada bude i rebalans budžeta Grada Niša. On se unajveće radi i apsolutno sam siguran da ćemo stići da za sledeću sednicu Skupštine grada imamo i rebalans budžeta Grada Niša kao tačku dnevnog reda”, naveo je prof. dr  Igor Novaković.

On je naveo i da će konkurs za najveće gradsko priznanje „11. januar” biti raspisan između 1. i 15. decembra ove godine.

prof. dr Igor Novaković
prof. dr Igor Novaković foto: GP018

„U planu je da se pre sednice Skupštine grada održe sva tri odbora – Odbor za mandatno-imunitetska pitanja, Odbor za imenovanje i Administrativni odbor. Na njima će se odlučivati o pitanjima koji će se naći na dnevnom redu Skupštine grada. Tu pre svega mislim na Komisiju za nagrade Grada Niša, koja prvo mora da ide na Odbor za imenovanje”, dodao je predsednik Skupštine grada Niša.

Tu Komisiju, pored predsednika Skupštine, čine gradonačelnik i predstavnici crkve, vojske i Univerziteta u Nišu.

#Politika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde