Naslovna Kultura Ljubivoje Ršumović uručiće nagrade povodom konkursa Narodne biblioteke u Nišu

Ljubivoje Ršumović uručiće nagrade povodom konkursa Narodne biblioteke u Nišu

0
Ljubivoje Ršumović
Ljubivoje Ršumović

Svečanoj dodeli nagrada povodom konkursa „Ma šta mi reče – Andersen i Ršum na čarobnom ćilimu lete!” prisustvovaće i proslavljeni pesnik Ljubivoje Ršumović. Svečana dodela nagrada biće održana u sredu 2. oktobra u 12 časova u Gradskoj kući.

Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac” u Nišu početkom godine raspisalo je 23. Međunarodni literarno-likovni konkurs na temu „Ma šta mi reče – Andersen i Ršum na čarobnom ćilimu lete!”. Temat je posvećen 85. godišnjici života Ljubivoja Ršumovića.

Svoje radove za konkurs su slali učenici osnovnih škola iz Srbije i inostranstva. Izabrani su dobitnici nagrada u dve kategorije – učenici od prvog do četvrtog razreda i učenici od petog do osmog razreda.

O tome koji su radovi najbolje, odlučivao je stručni žiri.

Ljubivoje Ršumović (Ljubiš, 3. jul 1939), poznat pre svega po svojoj poeziji za decu. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku Komparativne književnosti. Radio je na Radio Beogradu, zatim na Televiziji Beograd gde je bio autor kultnih emisija za decu „Hiljadu zašto”, „Hajde da rastemo” i „Fazoni i fore”.

Od 1986. do 2002. bio je direktor pozorišta „Boško Buha”. Objavio je veliki broj knjiga, među kojima su najpoznatije: Ma šta mi reče, Još nam samo ale fale, Domovina se brani lepotom, Sunčanje na mesečini, Ljudi koje srećom srećem i druge.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde