Naslovna Kultura Studenti harmonike na FU osvojili prestižne nagrade na Svetskom kupu u Italiji

Studenti harmonike na FU osvojili prestižne nagrade na Svetskom kupu u Italiji

0
Studenti harmonike FU Niš
Studenti harmonike FU Niš foto: Fakultet umetnosti Niš

Na 77. Svetskom kupu za harmoniku koji je nedavno održan u Kastelfidardu u Italiji studenti Fakulteta umetnosti u Nišu osvojili su prestižne nagrade.

Petar Bešović, osvojio je 3. mesto u konkurenciji 33 takmičara iz celog sveta. Petar je student četvrte godine osnovnih akademskih studija na FU u Nišu, iz klase vanrednog profesora Nikole Pekovića.

Takođe, Veljko Jović, student druge godine osnovnih akademskih studija na FU u Nišu osvojio je 4. mesto, a Stefan Dimitrijević, student četvrte godine osnovnih akademskih studija, osvojio je 5. mesto. Oba studenta su iz klase redovnog profesora Miljana Bjeletića.

„Ovim uspesima nastavljen je kontinuitet osvajanja prestižnih nagrada odseka harmonike FU u Nišu, na najvećim svetskim takmičenjima, i time još jednom potvrđen najviši kvalitet pedagogije i izvođaštva profesora i studenata“, navode sa Fakulteta umetnosti u Nišu.

Konkurencija je bila velika, posebno u kategoriji Masters gde je bio prijavljen najveći broj takmičara, a u kojoj su se takmičili i studenti niškog fakulteta.

Ovo takmičenje je jedno od najprestižnijih svetskih manifestacija za harmoniku, zvanični je partner UNESKO-a, i svake godine se održava u drugoj državi.

Na nedavno održanom muzičkom festivalu „Kustendorf klasik“, klasa harmonikaša sa Fakulteta muzičke umetnosti u Nišu dobila je specijalnu nagradu, među 36 mladih umetnika iz Srbije, Rusije i Belorusije koji su učestvovali u takmičarskom programu.

#Kultura 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde