Naslovna Društvo I ovog vikenda preventivni pregledi u Domu zdravlja i Kliničkom centru

I ovog vikenda preventivni pregledi u Domu zdravlja i Kliničkom centru

0
Preventivni pregledi
Preventivni pregledi

Ministarstvo zdravlja će i ove nedelje, 22. septembra od 8 do 17 časova širom Srbije organizovati akcije besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike. Takođe, svi građani će u niškom Domu zdravlja da obave skrining preglede u subotu od 7 do 14 časova.

Nišlije će u Domu zdravlja moći da urade PAPA test – skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice, zatim preglede za rano otkrivanje karcinoma debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije.

Služba za polivalentnu patronažu poziva žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke, a biće organizovan i pregled za karcinom dojke i mamografija.

Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vršiće određivanje koštane gustine.

U Kliničkom centru građani mogu da prekontrolišu krvni pritisak, odu na internistički pregled, ali i da urade laboratoriju – krvnu sliku, biohemiju, feritin, gvožđe, bilirubin, transamilaze, CRP, kao i tumor markere CEA, CA19-9 i AFP opciono.

I ovog puta mogu da se pregledaju svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja i to bez zakazivanja, u svim zdravstvenim ustanovama širom Srbije. U UKC Niš dodatno će se raditi i pregledi skenerom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde