Naslovna Kultura PROMOCIJA „IZABRANIH DELA“ I „PALADINOVE BELEŽNICE“ PISCA MILOŠA PETKOVIĆA

PROMOCIJA „IZABRANIH DELA“ I „PALADINOVE BELEŽNICE“ PISCA MILOŠA PETKOVIĆA

0
Izabrana dela i Palandunive beležnice Miloša Petkovića
Izabrana dela i Palandunive beležnice Miloša Petkovića

U četvrtak, 26. septembra od 19h, u gornjem foajeu Narodnog pozorišta Niš biće održana promocija „Izabranih dela – Tri trilogije“ (Medivest KT) i zbirke izabranih priča fantastike „Paladinova beležnica“ (SKC Niš) niškog pisca Miloša Petkovića.

„Izabrana dela“ koja se sastoje iz tri trilogije Miloša Petkovića: „Vukovi sudbine“, „Perunov hroničar“ i „Sedam mačeva“ izdavačka kuća Medivest objavila je povodom petnaest godina rada pisca Miloša Petkovića. U pitanju su luksuzna, kolekcionarska izdanja u tvrdom povezu sa kutijom i sa naslovnicama dvojice nagrađivanih ilustratora, Dobrosava Boba Živkovića i Igora Krstića. Ovo kapitalno izdanje domaće fantastike ovenčano je nagradom „Inicijal“ Sajma knjiga u Nišu 2023. godine.

Zbirka izabranih priča fantastike „Paladinova beležnica“, u izdanju SKC-a Niš, obuhvatila je dvadeset tri kratke priče koje je autor napisao u periodu od 2012. godine pa do danas. Neke od njih su ranije objavljivane, nagrađivane i dramatizovane za pozorište.

Program će voditi pisac i novinar Velibor Velja Petković, o knjigama pored samog autora govoriti direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić i pisac i predsednik udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ Boban Vučković, dok će izabrane odlomke iz zbirke priča čitati glumac Aleksandar Mihailović, prvak drame Narodnog pozorišta Niš.

Ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde