Naslovna Društvo Srednjoškolci i zaposleni u GO Crveni krst zajedno šetali do Humske čuke

Srednjoškolci i zaposleni u GO Crveni krst zajedno šetali do Humske čuke

0
Šetnja do Humske čuke
Šetnja do Humske čuke foto: GP018

Gradska opština Crveni krst pridružila se obeležavanju Evropske nedelje mobilnost organizovanom šetnjom do Humske čuke. Pešačku turu su predvodili iskusni planinari, a u njoj su učestvovali zaposleni u GO Crveni krst, Kancelariji za mlade, kao i srednjoškolci.

Pešaci su krenuli iz dvorišta OŠ „Ivo Andrić” u naselju Branko Bjegović, a ljubitelje prirode i sporta predvodili su članovi Planinarskog društva „Duh planine”. Cela staza je dužine četiri kilometra.

Milica Selkić
Milica Selkić foto: GP018

„Imamo tri važna cilja koja želimo danas da istaknemo povodom Evropske nedelje mobilnosti. Prvi cilj je da se krećemo kvalitetnije i istaknemo značaj sporta i kretanja, drugi cilj je druženje i socijalizacija, što nam manjka u poslednje vreme, a treći je cilj jeste ukazivanje i na važnost ekologije i očuvanje životne sredine”, rekla je Milica Selkić, većnica u GO Crveni krst.

Funkcionerima i zaposlenima u ovoj opštini, pridružili su se učenici iz Građevinsko-tehničke škole „Neimar”.

Mihajlo Lazić
Mihajlo Lazić foto: GP018

„Privukla me je ideja da malo pešačimo i da vidimo prirodu. Preporučujem svima da obiđu Humsku čuku, jer je to prelepo mesto, gde mogu da se lepo provedu i druže. Ja se bavim sportom, tačnije MMA, jer me privlači sport i zdrav život“, rekao je Mihajlo Lazić, učenik ove škole.

Neki, iako se ne bave sportom, trude se da kroz pešačenje održe kondiciju i zdrav stil života.

Helena Nikolić
Helena Nikolić foto: GP018

„Htela sam da upoznam novo društvo i da vidim kako je. Do sada nisam bila nigde na ovakvim turama, ali volim da pešačim, i stalno pešačim. Sport je veoma važan i treba da se bavimo sportom”, izjavila je Helena Nikolić.

Marta Krstić
Marta Krstić foto: GP018

Njena drugarica Marta Krstić istakla je da voli da pešači, pa se zato i prijavila za ovu turu. Kako ona kaže, ovakva pešačka tura za nju predstavlja novo iskustvo.

Evropska nedelja mobilnosti ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama.

Šetnja do Humske čuke
Šetnja do Humske čuke foto: GP018

Evropska nedelja mobilnosti pruža odličnu priliku da opštine svojim stanovnicima predstave održive alternative u saobraćaju i da im objasne ekološke izazove sa kojima se suočavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde