Naslovna Društvo Mališani se družili sa drugovima policajcima i učili o bezbednosti u saobraćaju

Mališani se družili sa drugovima policajcima i učili o bezbednosti u saobraćaju

0
Moj drug policajac
Moj drug policajac foto: GP018

Na terenu Gimnazije „Svetozar Marković” održane su akcije „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” i „Moj drug policajac”. Policija je dovezla veći broj patrolnih, bornih vozila i motocikala, što je privuklo veliku pažnju malih posetilaca. Mališani su uživali u događaju koji su im priredili pripadnici niške Policijske uprave, Uprave za vanredne situacije i Žandarmerije u saradnji sa GO Palilula.

Ovakve akcije imaju za cilj da razviju bezbednosnu kulturu dece i izgrade međusobnu komunikaciju između dece i policajaca, navodi Mirjana Ristić, major policije i oficir Odeljenja za prevenciju i rad policije u zajednici PU u Nišu.

Mirjana Ristić
Mirjana Ristić foto: GP018

„Danas smo se ovde okupili kako bismo se družili sa našim najmlađim sugrađanima, kako bismo im pokazali šta zapravo policija radi, naša vozila i opremu koju koristimo u svakodnevnom radu, a takođe i kako bismo razgovarali o bezbednosti dece u saobraćaju. Bezbednost dece je prioritet našeg Ministarstva, pa je važno da deca znaju da su policajci njihovi drugovi, da uvek mogu da im priđu bez ustručavanja i naravno da ih pitaju šta god ih zanima“, poručila je Mirjana Ristić.

GO Palilula je pozvala mališane uzrasta od prvog do četvrtog razred iz sedam osnovnih škola sa svoje teritorije, kako bi se policajci što više približili deci.

Bratislav Vučković
Bratislav Vučković foto: GP018

„Smatramo da samo na jedan zajednički način možemo da približimo policijsku upravu deci, da deca znaju da u njima imaju prijatelje, da sa njima pričaju, da svaki problem, kao što ga iznose mami i tati, mogu da ga slobodno iskažu i policajcu. To je ono što je naš osnovni cilj i zašto podržavamo ovakve akcije“, rekao je Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula.

Svetozar Aleksov, član Gradskog veća, istakao je da Grad Niš brine o bezbednosti dece u saobraćaju, i ulaže u programe podrške kroz Agenciju za bezbednost saobraćaja.

Svetozar Aleksov
Svetozar Aleksov foto: GP018

„Grad Niš kroz programe za bezbednost u saobraćaju već godinama podiže stepen bezbednosti dece i sa MUP-om sarađuje prilikom kretanja dece u školu i početka školske godine. Generalno, ulaže se i u programe podrške kroz Agenciju za saobraćaj i ostalo. Grad Niš želi da Niš jeste, bude druga kuća ovoj deci, pored njihovih kuća i stanova, da se u celom gradu osećaju sigurno i bezbedno“, naveo je Aleksov.

Deca su sa velikim zadovoljstvom ulazila u policijska vozila i sedala na motocikle, dok su ih policajci animirali zvucima sirena i deljenjem balona. Posebnu pažnju mališana privukli su pripadnici Žandarmerije, ali i brojni kostimirani animatori.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde