Naslovna Društvo Niški penzioneri zahtevaju trajne besplatne kartice za gradski prevoz, kao u Beogradu

Niški penzioneri zahtevaju trajne besplatne kartice za gradski prevoz, kao u Beogradu

0
Kulb penzionera Niša
Kulb penzionera Niša foto: Klub penzionera Niša

Nakon što je predata inicijativa još juna prošle godine da za građane starije od 65 godina gradski javni prevoz bude besplatan, i dobijeno obećanje da će ona biti ispunjena u celosti, prihvaćena je ipak delimično, pa su penzioneri dobili kartice za besplatan javni gradski prevoz u trajanju od godinu dana.

Zbog toga Klub penzionera Niša sada zahteva da svi građani stariji od 65 godina dobiju trajne besplatne kartice.

Klub penzionera Niša
Klub penzionera Niša

„Prihvaćena je u potpunosti samo inicijativa da javni prevoz bude besplatan samo za srednjoškolce, dok je naša inicijativa prihvaćena delimično. Mi imamo pravo na jednogodišnje besplatne kartice koje imamo obavezu da produžavamo svake godine. Zašto mi nismo ravnopravni sa drugim lokalnim samoupravama?“, navode iz Kluba penzionera.

Plate i penzije za dve godine porasle su za 28 odsto, a korpa sa stotinu najprodavanijih proizvoda u jednom trgovinskom lancu je poskupela za 48,2 odsto, a penzioneri su podneli dobar deo tereta fiskalne konsolidacije kada su 2014. godine smanjene penzije veće od 25.000 dinara.

Iz Kluba penzionera Niša insistiraju na uvođenju dnevnih kartica za prevoz po ugledu na Beograd gde je cena dnevne karte 120 dinara i gde građani mogu da se voze po ceo dan, dok je u Nišu 80 dinara za par autobuskih stanica.

Aprila ove godine Slavoljub Savić, predsednik Kluba penzionera Niša, istakao je da penzioneri Niša i južno od Beograda ne žele da budu građani drugog reda i najavio protestnu šetnju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde