Naslovna Kultura Humanitarni koncert Ansambla “Venac” za Fondaciju “Zajedno za mlade”

Humanitarni koncert Ansambla “Venac” za Fondaciju “Zajedno za mlade”

0
Humanitarni koncert Ansambla “Venac”
Humanitarni koncert Ansambla “Venac” foto: Anambl Venac

Ansambl “Venac” u saradnji sa Narodnim pozorištem u Nišu organizuje humanitarni koncert u cilju podrške Fondaciji “Zajedno za mlade”. Ovaj događaj, koji spaja umetnost i humanost, biće održan 17. septembra 2024. godine u Narodnom pozorištu u Nišu, sa početkom u 20 časova. Karte za ovaj koncert su dostupne na biletarnici Narodnog pozorišta, svakog radnog dana od 10 do 20 časova, po cenama od 500 i 800 dinara.

“Sav prihod od prodaje ulaznica biće usmeren Fondaciji „Zajedno za mlade“, koja finansijski pomaže talentovanoj deci i mladima u njihovim obrazovnim i karijernim usavršavanjima”, saopštili su organizatori.

Fondacija „Zajedno za mlade“ prepoznata je kao organizacija koja pomaže mladim, perspektivnim i talentovanim ljudima da nastave svoj put ka uspehu. Kroz kulturne manifestacije humanitarnog karaktera, Fondacija prikuplja sredstva za stipendiranje i podršku mladima, dok istovremeno promoviše kulturne vrednosti i pozitivne društvene promene.

Ansambl „Venac“ će tokom koncerta da izvede bogat program baziran na igračkoj, pevačkoj, muzičkoj i obrednoj tradiciji srpskog naroda sa Kosova i Metohije. Ovaj kolažni program, koji traje 90 minuta, obuhvata koreografske i vokalne numere koje oslikavaju etnos srpskog naroda. Posebna pažnja biće posvećena delima nastalim posle 1999. godine, ali i minijaturama koje pokazuju pravac u kojem će se ansambl razvijati u budućnosti.

Humanitarni koncert je prilika da svi koji su u mogućnosti doprinesu ovoj plemenitoj misiji, uživajući pritom u bogatom kulturnom programu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde