Naslovna Društvo Niški bazar Malih proizvođača hrane okupio veliki broj gazdinstava i posetilaca

Niški bazar Malih proizvođača hrane okupio veliki broj gazdinstava i posetilaca

0
Niški bazar Malih proizvođača hrane
Niški bazar Malih proizvođača hrane foto: GO Medijana

Bazar domaćih proizvoda i tradicionalne kuhinje, koji podseća na lepotu i raznolikost domaćih proizvoda i naše tradicionalne kuhinje održan je četvrti put u Nišu. Svi građani mogli su da probaju i kupe domaće proizvode poput džemova, suhomesnatih proizvoda, sokova, ajvara, meda, sireva i druge hrane i domaćih pića, ali i da obezbede sigurnog i proverenog prodavca, a sve u cilju podizanja svesti o očuvanju malih gazdinstava.

Četvrti Bazar u Nišu, ali prvi na javnoj površini, okupio je preko 25 malih proizvođača. Jedan od pokrovitelja manifestacije „Niški Bazar malih proizvođača hrane“ iz cele Srbije, uključujući lokalne proizvođače iz Niša i južne Srbije, je i Gradska opština Medijana.

Mladen Đurić u razgovoru sa posetiocem sajma
Mladen Đurić u razgovoru sa posetiocem sajma foto: GO Medijana

„Pored kvalitetnih namirnica proizvedenih na organski način, pakovanih u ekološku ambalažu, ova manifestacija, ponudom proizvoda napravljenih po starim recepturama, pomaže očuvanju tradicije i podstiče razumevanje porekla, onoga što nam je na trpezi“, rekao je predsednik opštine Mladen Đurić.

Posetioci bazara, uz prateći muzički program akustičnog benda Duo Replay, mogli su da probaju i pazare domaće proizvode poput džemova, suhomesnatih proizvoda, sokova, ajvara, meda, sireva i druge hrane i domaćih pića, ali i da obezbede sigurnog i proverenog prodavca.

„U netaknutoj prirodi, turizmu i zdravoj hrani nalazi veliki potencijal za razvoj malog preduzetništva. Nadam se da će manifestacija trajati još dugo godina kao i da će izlagača iz godine u godinu biti sve više“, dodao je Đurić.

U prethodne tri godine, udruženje „Mali proizvođači hrane u Srbiji“ organizovalo je preko 20 bazara širom Srbije, na kojima je učestvovalo preko 100 malih proizvođača hrane. Mali proizvođači su platforma koja prikuplja informacije o gazdinstvima, farmama, zadrugama i omogućava kupcima da svoje utiske prenesu i drugima, i tako prošire dobru reč o svom iskustvu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde