Naslovna Niš Nagrađeni mladi šampioni iz Niša. Učesnicima Sportskih igara mladih po 15.000 dinara

Nagrađeni mladi šampioni iz Niša. Učesnicima Sportskih igara mladih po 15.000 dinara

0
Nagrađeni mladi šampioni iz Niša
Nagrađeni mladi šampioni iz Niša foto: GP018

Mladi fudbaleri, teniseri i šahista predstavljali su Niš na međunarodnim Sportskim igrama mladih, čija je međunarodna završnica održana u Splitu od 19. do 24. avgusta. Fudbalska ekipa „Srćkovo jato“ i ove godine je osvojila zlato, a medalje su doneli teniserka Danica Marjanović i šahista Velja Nedeljković i doprineli da Srbija bude najuspešnija na ovom takmičenju.

Grad Niš je na nedavno održanoj sednici doneo odluku da mlade učesnike nagradi sa po 15.000 dinara, a uručena im je i sportska oprema. Na svečanom prijemu u Gradskoj kući uručene su im te nagrade, uz zahvalnice i plakete.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović

„Kad budete malo porasli, mislim da ćete malo bolje da shvatite koliko ste vi značajni za vaš grad i koliko ste lepih stvari, emocija u vaš grad, i koliko smo svi mi srećni što ste vi te medalje doneli kao predstavnici vašeg grada i kao predstavnici Republike Srbije. Zato smo odlučili, ispred Grada Niša, da vas ugostimo i da vam kažemo da ste vi naš ponos, i da smo vrlo srećni i zadovoljni što imamo takvu decu i što ste pokazali koliko ste snažni, da iznesete sve ono što je bilo“, poručio je mladim sportskim nadama gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

FK „Srćkovo jato“ je po treći put osvojio nacionalno izdanje Sportskih igara mladih, a i iz isto toliko učešća na međunarodnoj završnici osvojili prvo bronzu, a prošle i ove godine zlato.

Srđan Ristić
Srđan Ristić foto: GP018

„Oni su dali veliki doprinos da naša zemlja u ukupnom plasmanu bude na prvom mestu, ispred Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem ljudima koji su nas srdačno ispratili iz grada i doprineli da uspeh bude ovoliki“, naveo je Srđan Ristić, trener fudbalske ekipe, koji se obratio u ime svih takmičara.

Sa po 15.000 dinara nagrađeni su šahista Velja Nedeljković, koji je osvojio srebrnu medalju, i teniseri Danica Marjanović, koja je osvojila drugo mesto, i Filip Jovanović, koji je ostvario zapažen rezultat na nacionalnom takmičenju.

Branka Aranđelović i Dragoslav Pavlović
Branka Aranđelović i Dragoslav Pavlović foto: GP018

Plaketu je dobila i Branka Aranđelović, koordinatorka Sportskih igara mladih u Nišu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Evropi, koja je kroz 28 godina postojanja, promovišući sport i sportski način života, obogatila živote više od tri miliona dece i mladih. Srbija učestvuje 11. put na ovom takmičenju.

Međunardono finale u Splitu
Međunardono finale u Splitu foto: Plazma Sportskih igara mladih

Neki od ambasadora takmičenja su bili i Nemanja Vidić, Tijana Bogdanović, Predrag Mijatović, Aleksandar Kolarov, Luis Figo, Aleksandar Čeferin, Karl Hajnc Rumenige, Dragan Stojković Piksi, Saša Ilić i mnogi drugi.

#Sport

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde