Naslovna Društvo Gradsko veće predložilo da Irena Stamenković zameni Ivana Mihajlovića na čelu JKP...

Gradsko veće predložilo da Irena Stamenković zameni Ivana Mihajlovića na čelu JKP „Mediana“

0
JKP Mediana
JKP Mediana

Nakon što je dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivanu Mihajloviću prestao v. d. status, rukovodstvo grada je odlučilo da nastavi sa v. d. statusom, umesto raspisivanja konkursa za direktora. Inače, Ivanu Mihajloviću je po sili zakona prestala funkcija, jer je postao odbornik u Skupštini grada.

Gradsko veće predložilo je da Irena Stamenković nasledi Mihajlovića na funkciji vršioca dužnosti direktora JKP „Mediana“.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Irena Stamenković je dugogodišnji radnik Javno-komunalnog preduća „Mediana“. Radi se o diplomiranom mašinskom inženjeru, koji ima dugogodišnje iskustvo na različitim poslovima, kako u struci, tako i na rukovodilačkim mestima. Irena je u ovom trenutku najbolje moguće rešenje za JKP „Medianu“, naveo je gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović.

Mnoga javna preduzeća imaju svoje direktore u v. d. statusu i duže nego što je to predviđeno zakonom, a zbog čega nema konkursa za pozicije direktora, gradonačelnik ja naveo da će se u narednim danima odlučivati imenovanje ljudi na te funkcije.

„Imenovanje vršioca dužnosti je u skladu sa zakonom. U narednim danima ćemo odlučiti na koji način ćemo se odrediti prema imenovanju ljudi, koji bi trebalo da budu direktori javnih komunalnih preduzeća. U ovom trenutku smo odredili, kao što je zakonsko rešenje – imenovanje vršioca dužnosti. To je sasvim legitimno po zakonu da uradimo“, dodao je gradonačelnik Niša.

Irena Stamenković će na ovu funkciji stupiti, ukoliko odbornici Skupštine grada odluče da prihvate predlog Gradskog veća.

Irena Stamenković
Irena Stamenković foto: JKP Mediana

Irena Stamenković je zvanje diplomirane mašinske inženjerke stekla na Mašinskom fakultetu u Nišu. U JKP „Mediana“ radi od januara 2007. godina, a u ovom preduzeću je od 2021. godine do sada bila pomoćnica direktora JKP „Mediana“ za operativne i tehničke poslove. Tokom svog rada u JKP „Mediana“, radila je skoro tri godine kao rukovodilac RJ „Dimničar“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde