Naslovna Društvo Niš proslavio Dan mladih uz „Dođi na Rovče 4“

Niš proslavio Dan mladih uz „Dođi na Rovče 4“

0
Dan mladih uz Dođi na Rovče 4
Dan mladih uz Dođi na Rovče 4 foto: GP018

Kancelarija za mlade Gradske opštine Crveni Krst obeležila je Dan mladih Grada Niša organizovanjem humanitarnog sportsko-kulturnog dana pod nazivom „Dođi na Rovče 4“. Ovaj događaj okupio je veliki broj mladih i građana, a glavni cilj manifestacije bio je prikupljanje sredstava za pomoć Luki Sojanoviću, sugrađaninu koji boluje od raka.

Program je bio raznolik i sadržajan. Pored tradicionalnog takmičenja u basketu 3×3, posetioci su uživali u nastupima poznatih niških izvođača Emine i Bakstera, folklornog ansambla „Srma“, kao i u karate demonstracijama i izvođenju tradicionalnih srpskih pesama. Manifestacija je imala i edukativni karakter, jer je predstavljena „Garancija za mlade“, program Nacionalne službe za zapošljavanje, koji ima za cilj olakšavanje zapošljavanja i pokretanje sopstvenog biznisa.

Dan mladih uz Dođi na Rovče 4
Dan mladih uz Dođi na Rovče 4 foto: GP018

Milica Selkić, većnica za kulturu i obrazovanje Gradske opštine Crveni Krst, naglasila je važnost ovakvih manifestacija za mlade.

Milica Selkić
Milica Selkić foto: GP018

„Oni su važan pokretač društva i karika koju treba poštovati. Sa ovog mesta šaljemo i poruku humanosti, jer danas svi prisutni igraju za život – za prikupljanje sredstava za našeg sugrađanina Luku Sojanovića“, rekla je Selkić.

Predsednik GO Crveni Krst, prof dr. Miroslav Milutinović, istakao je posvećenost opštine podršci mladima, posebno u ruralnim područjima.

prof dr. Miroslav Milutinović
prof dr. Miroslav Milutinović foto: GP018

„Opština je prepoznatljiva po manifestacijama Kancelarije za mlade. U budžetu smo izdvojili preko 10 miliona dinara i mogu da vam kažem da nema sportske ili kulturne manifestacije koju nismo podržali, bilo tehnički ili finansijski. Sledeće godine čak i povećavamo sredstva jer nam je važno da omladina bude u fokusu“, kazao je Milutinović.

 

Petar Radović
Petar Radović foto: GP018

Petar Radović, savetnik iz Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavio je prisutnima programe koji su usmereni ka olakšavanju zapošljavanja i pokretanju biznisa za mlade. On je istakao da ovakvi programi imaju ključnu ulogu u stvaranju prilika za mlade u Nišu.

Gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, izrazio je zahvalnost svim prisutnima i podvukao značaj kontinuirane podrške mladima kroz razne manifestacije.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Dokaz da su nam mladi važni je i organizacija ovakvih priredbi, ali i ono što smo malopre obilazili – rekonstrukcija nekadašnjeg Učiteljskog doma, koji će ponovo postati Dom mladih. Izgradnja ovakvih objekata pomoći će mladima da imaju mesto za okupljanje i razvoj svojih talenata“, rekao je Pavlović.

Enes Buhić, državni sekretar Ministarstva turizma i omladine, prisustvovao je manifestaciji i pohvalio napore lokalne samouprave i Vlade Srbije u unapređenju položaja mladih.

Enes Buhić
Enes Buhić foto: GP018

„Vlada Republike Srbije zajedno sa ministarstvom sprovodi različite konkurse i projekte koji omogućavaju mladima da realizuju svoje ideje i talente. Omladinski centar će biti mesto gde će se stvarati novo društvo i prijateljstvo, a radovi na izgradnji će uskoro početi“, istakao je Buhić, dodavši da je za ove namene Ministarstvo izdvojilo 95 miliona dinara.

Dan mladih uz Dođi na Rovče 4
Dan mladih uz Dođi na Rovče 4 foto: GP018

Ova manifestacija još jednom je pokazala snagu zajedništva i humanosti, te važnost podrške mladima u njihovom razvoju i afirmaciji u društvu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde