Naslovna Društvo Ljutu izazov u Niškoj Banji: Stefan Ivanović pojeo smrtonosnu papriku i odneo...

Ljutu izazov u Niškoj Banji: Stefan Ivanović pojeo smrtonosnu papriku i odneo pobedu!

0
Takmičenje Čili Fest 2024.
Takmičenje Čili Fest 2024. foto: GP018

Stefan Ivanović je pobednik prvog „Čili fest“ takmičenja u Niškoj Banji, gde su se ljubitelji ljutih ukusa okupili kako bi testirali svoju izdržljivost u jedenju najljućih paprika i soseva. On je odneo pobedu nakon što je savladao pet ljutih paprika, mariniranu papriku i nekoliko soseva.

Stefan Ivanović
Stefan Ivanović foto: GP018

„Nije mi bilo muka, osećam se vrlo dobro, kao da mogu da poletim!“ – rekao je Stefan odmah po završetku takmičenja.

Objašnjava da mu je na početku bilo teže sa sosevima.

„Tada je krenula ta ljutina, koja mi je posle sa papričicama bila lakša jer smo već u nekom naletu adrenalina“, dodao je pobednik Ljutog izazova.

Stefanu je ovo prvo takmičenje i kaže da mu je možda bilo lakše jer nije ni znao šta ga čeka. Nije razmišljao da odustane.

„Pojeo sam tri sosa, pet ljutih paprika i Karolinu Reaper“, rekao je Stefan.

Takmičari su se suočili sa jedinstvenim izazovom koji je uključivao konzumiranje različitih vrsta ljutih soseva i paprika, uključujući i čuvenu Karolinu Reaper, koja je poznata po svojoj ekstremnoj ljutini od preko dva miliona na Skovil skali.

Aleksandar Tanić
Aleksandar Tanić foto: GP018

„U pitanju je prvo takmičenje „Ljuti izazov, ko može više“. Zamišljenoje tako da takmičari jedu sve dok ne odustanu, kao što i samo ime kaže“, objasnio je organizator festivala, Aleksandar Tanić.

Pravila su bila neobična jer su takmičari, osim paprika, konzumirali iljute soseve.

„Nismo želeli da budemo kao svi drugi, već da napravimo svoju vrstu takmičenja“, rekao  je Tanić i dodao da je teško odrediti koji je sos najljući.

Na pitanje o reakcijama takmičara na ljutinu, Tanić je istakao:

„Iskreno, najteži je početak, kada krene sos i ljutina. Posle nekoliko krugova postaje lakše, jer se već nalazimo u nekom naletu.“

Prva nagrada festivala, osim klasičnih nagrada poput proizvoda i piva, uključuje i odlazak na Čili fest u Sofiji, koji će se održati 12. i 13. oktobra ove godine.

„To je ozbiljna evropska manifestacija, pa težimo da dostignemo taj nivo“, izjavio je Tanić.

Ove godine, Niška Banja je po prvi put bila domaćin festivala, a organizatori su zadovoljni kako je proteklo takmičenje.

„Takmičari su se držali do kraja, jeli su pet kiselih paprika, što na prošlom takmičenju nisu mogli da izdrže. I posle su jeli i ove sirove“, rekao je Tanić.

Festival je protekao u znaku ljutine, dobre zabave i entuzijazma, a posetioci su uživali u autentičnim ukusima i bogatom programu koji je uključivao tradicionalni banjski paprikaš i nastupe muzičkih grupa.

„Čili fest“ organizovalo je porodično poljoprivredno gazdinstvo „Tanić“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde