Naslovna Kultura Viktor Savić omiljeni glumac Filmskih susreta: Nijedna nagrada ne može da nadvisi...

Viktor Savić omiljeni glumac Filmskih susreta: Nijedna nagrada ne može da nadvisi nagradu publike

0
Viktor Savić
Viktor Savić foto: GP018

Niška publika je izabrala svog omiljenog glumca 59. izdanja „Filmskih susreta“. To je Viktor Savić, koji je svojom transformacijom i sposobnostima ostavio najveći utisak na publiku na Letnjoj pozornici. Nagradu je dobio za ulogu MMA borca Malog u sportskoj drami „Megdan – između vode i vatre“.

Uloga je bila zahtevna, a pre svega u fizičkom aspektu, jer je ovaj posao od Viktora zahtevao i realne borbe u ringu sa pravim MMA borcima.

„Rekao sam to i prvo veče kad sam dobio nagradu, ponovio sam to i večeras – ne postoji nagrada, po mom mišljenju, bilo kog žirija koja može da nadvisi nagradu publike. Meni je puno srce. Na festivalima treba da postoji žiri. Mi apsolutno stojimo iza mišljenja žirija, bez obzira na to da li se slažemo ili ne slažemo. Oni su odabrali, oni su svoj posao uradili potpuno profesionalno, kao i ovde, tako i uvek, i na svakom festivalu. Ali nagrada publike je ipak nešto…. Sve filmove i sve predstave, radimo za publiku, Kada postoji prepoznavanje, meni srce ne može da bude punije. Nema veće potvrde od ove da je to što radimo dobro“, rekao je Viktor Savić nakon osvajanja priznanja.

On je za omiljenog glumca večeri izabran treće festivalskog dana, a u konkurenciji za ovu nagradu su bili i Husein Alijević Husa, Alesis Manenti, Radovan Raša Vujović, Paulina Manov i Sloboda Mićalović.

On je svojom transformacijom i fizičkom spremom iznenadio mnoge, pa i prave MMA borce, sa kojima se suočio u ringu tokom filma. Scenarista filma Aleksa Balašević je nakon projekcije filma u Nišu istakao da nijedna scena u filmu nije ubrzana i da je bilo scena gde su se zaista udarali.

Viktor Savić je tom prilikom naveo da mu je činjenica da je ceo život u sportu olakšala da odigra ovu izuzetno zahtevnu ulogu. Takođe, rekao je da mu ovaj film predstavlja ostvarenje sna, jer je kao mali uživao u filmovima sa borilačkim sportovima i maštao da učestvuje u nekom takvom projektu.

#Kultura

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde