Naslovna Društvo „Etno susreti Niška Banja“ od 06. do 08. septembra na glavnom šetalištu...

„Etno susreti Niška Banja“ od 06. do 08. septembra na glavnom šetalištu i platou kod fontane u Niškoj Banji

0
Etno susreti Niška Banja
Etno susreti Niška Banja foto: GP018
Udruženje Kruna iz Niške Banje tradicionalno odrganizuje „Etno susrete u Niškoj Banji“ koji se održavaju od 06. do 08. septembra na glavnom šetalištu i platou kod fontane u Niškoj Banji.

Organizatori najavljuju stodavdeset štadnodova na kojima će se predatsviti udruženja i samostalni izlagači. Ručni radovi, stari zanati,nacionalna kuhinja, biljni proizvodi, med i pčelinji proizvodi…

Organizatori poručuju da je ovaj sajam revijalnog, takmičarskog i prodajnog karaktera.

Danijela Petković
Danijela Petković foto: GP018
Na sajmu se očekuje predstavljanje Turističkih organizacija, privatnih restorana i etno sela iz svih krajeva Srbije kako bi svoju ponudu predstavili svim posetiocima ovog sajma.

Tema ovogodišnjih „Etno susreta u Niškoj Banji“ je „Košulja bela“  kako kažu organizatori put bele košulje od rođenja do sudnje dana. Stručni žiri će biti sastavljen od etnologa tkanjai veza.

Pord toga svi posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu „Folkrorijada – igrom do uspeha“ . Pore toga biće prikazan  kratki komad repertoar „Kruna Teatra“. I za sam kraj biće održan „Ludi Banjski ples“ predsednica žirija je Tatijana Tajči Petrović kažw da je za učesnike obezbeđena priznanja i nagrade za najbolje.

Pored toga biće nadmetanje u pletenju, vezanju i predenju. Kao i takmičenje u pevanju „Slatka mašta“.

Tokom tri dana održavanja ovog sajma u Niškoj Banji posetioci će moći da obiđu štadnove domaće radinosti, starih zanata, svenira, meda i bilja, i mnogih drugih narodnih umeća.

Pozivamo sve zainteresovane koji žele da učestvuju na sajmu da se prijave na telefon : 0668844433

Organizator “ Udruženje Kruna“  a pokrovitelj “ Opština Niška Banja“ uz pomoć Turističke organizacije grada Niša i osnovne škole Ivan Goran Kovačić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde