Naslovna Društvo Javna debata: Lokalna stambena politika Niša – Kuda idemo?

Javna debata: Lokalna stambena politika Niša – Kuda idemo?

0
Javna debata Lokalna stambena politika Niša - Kuda idemo
Javna debata Lokalna stambena politika Niša - Kuda idemo

Lokalna fondacija Niš organizuje Javnu debatu: Lokalna stambena politika Niša – Kuda idemo? koja će se održati u četvrtak, 29. avgusta, od 18 sati u Deli prostoru, Davidova 2a.

Debata je osmišljena sa idejom da razgovaramo o tome koje su mere podrške potrebne stambenim zajednicama, šta može da se unapredi, a na koji način stambene zajednice mogu samostalno da ulepšaju i urede svoj komšiluk. Ovom prilikom će LFN okupiti predstavnike stambenih zajednica koje su dobile podršku na javnom konkursu i oni će predstaviti svoje ideje. Događaju će prisustvovati profesionalni upravnici zgrada, stanari i zainteresovani građani.

Na debati će učestvovati predstavnici podržanih stambenih zajednica na javnom konkursu:

– Dragana Stevanović, Bulevar Nemanjića 64

– Marko Nedeljković, udružene zajednice Milojka Lešjanina i Sokolska.

– Aleksandra Tarlać, ul. Stanka Vlasotinčanina

– Petar Pejić, Bulevar svetog Pantelejmona 43

Zbog ograničenog broja učesnika potrebno je prijaviti se putem Gugl upitnika.

Podsećamo da je LFN, kroz inicijativu Komšije za bolju zajednicu, koju LFN realizuje u okviru EU resurs centra za civilno društvo u Srbiji, do sada organizovala javnu debatu, fokus grupu, kao i javni konkurs za podršku stambenim zajednicama na kojem je podršku dobilo pet stambenih zajednica u Nišu. Ideja inicijative jeste da zajedno sa građanima, LFN prikupi informacije o problemima i dođe do rešenja koja će predložiti nadležnim institucijama, a kako bi se poboljšala podrška stambenim zajednicama.

Projekat se realizuje u okviru projekta „EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi u partnerstvu s organizacijama civilnog društva: Novosadska novinarska škola, ENECA, Užički centar za prava deteta, Nova planska praksa, Sigurne staze, Mladi poljoprivrednici Srbije i međunarodnim partnerom, fondacijom Fridrih Ebert (Friedrich Ebert Stiftung). Projekat je podržan od strane Evropske unije i biće realizovan u periodu od 2023. do 2026. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde