Naslovna Kultura Duda Buržujka specijalni gost Čupinog memorijala 2024

Duda Buržujka specijalni gost Čupinog memorijala 2024

0
Duda Buržujka
Duda Buržujka foto: PROMO

Julija Petković iz Niša, poznatija kao Duda Buržujka, nastupiće u okviru ovogodišnjeg izdanja Čupinog memorijal „Najvažnije je biti zdrav“ koji se održava u ponedeljak, 26. avgusta u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini) i biće humanitarnog karaktera, za pomoć malom sugrađaninu Dimitriju Todoroviću.

Primarno polje delovanja ove umetnice je gluma ali je jako uspešna i u muzici. Autorka je svih tekstova i muzike koje objavljuje pod svojim alter egom Duda Buržujka, a njeni nastupi su poput performansa.

Ona se pridružuje listi učesnika ovogodišnjeg Memorijala koju pored nje čine: Hound Dogs, 557, Mulj, i Iron made in NI (Iron Maiden tribute).

Zoran Radosavljević Čupa je bio dugogodišnji basista grupe Galija, direktor NKCa, poznat kao sjajan muzičar i veliki humanista. Preminuo je 2004. godine, a od 2005. godine se organizuju memorijalni koncerti i u njegovu čast skoro 20 godina, na završnici svakog koncerta, u ponoć, “kuca na vrata raja”.

Ulaz na memorijalni koncert je besplatan. Na ulazu u koncertni prostor biće postavljena kutija za sakupljanje priloga za pomoć malom Dimitriju kome su potrebna sredstva za operaciju u Americi, transplantaciju koštane srži u Srbiji, imunoterapiju…

Svi ljudi dobre volje koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, a hteli bi da pomognu Dimitriju Todoroviću da ponovo pobedi protivnika jačeg od sebe, mogu poslati SMS sa brojem 248 na 3800. Na samom koncertu će biti organizovana i lutrija, kako bi se još više novca skupilo za Dimitrija.

Organizatori Čupinog memorijala su Niški kulturni centar (NKC) i Udruženje građana Balkanrock.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde